Nieuwe editie PopMonument

PopMonument samengevat in één zin: verrassende acts op iconische erfgoedlocaties in Bergen op Zoom.

Van een intiem optreden in een eeuwenoud monument tot een opkomend bandje in een bruine kroeg dat het publiek van z’n sokken blaast. PopMonument combineert bekende namen met local heroes. PopMonument valt dit jaar op zaterdag 10 september. Reeds bevestigd in de line-up zijn:

Gabriel Rios
Indian Askin
DAAN
DJ St. Paul
FOES
Ides Moon
Ramona
Eerie Wanda
Laïs
Rudy Trouvé
Apneu

Houd de website van PopMonument en de Facebookpagina van PopMonument in de gaten voor updates over het programma.

PopMonument sleepte na het succes van vorig jaar de Brabantse Erfgoedprijs 2015 in de wacht. De winnende formule blijft in tact: de combinatie van bekende (inter)nationale artiesten op erfgoedlocaties afgewisseld met talentvolle bands uit de regio (o.a. via talentenprogramma’s Proud of the South en T-Strijd). Dit jaar staan er meer namen en monumenten op het affiche dan voorgaande jaren. De bekendste monumenten zijn inmiddels bevestigd: stadspaleis Het Markiezenhof, stadsschouwburg De Maagd, De Gevangenpoort, het Oude Stadshuis, de Joodse synagoge. Naast deze monumenten zijn tevens diverse monumentale cafés opgenomen in het programma. Uiteraard is ook poppodium Gebouw-T een van de locaties tijdens PopMonument.  

Storytelling met kunst

PopMonument valt samen met het Kunsten in de Monumenten weekend in Bergen op Zoom. Het verhaal van het monument speelt daarmee net als voorgaande jaren een grote rol. Dit jaar is er voor gekozen om in te spelen op het thema van de Nationale Monumentendag; Iconen en Symbolen. Lokale kunstenaars maken op hun eigen wijze de vertaalslag tussen thema en verhaal van de deelnemende erfgoedlocaties, wat tijdens PopMonument onderdeel van het programma zal zijn. 

De organisatie werkt hiervoor samen met Stichting Bezichtiging Monumenten. In aanloop naar het festival worden teasers van de kunstzinnige invullingen gedeeld op de social media-kanalen van PopMonument.   

Succesvol en innovatief samenwerken

Om het festival mogelijk te maken, werkt PopMonument vanuit een groep vrijwilligers samen met Kunsten in de Monumenten, de gemeente Bergen op Zoom, het Cultuurbedrijf, Brabant C, Prins Bernhard Cultuurfonds, Erfgoed Brabant, Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM), poppodium Gebouw-T en verschillende horecaondernemers uit Bergen op Zoom.