Sven Hammond

Blog : Sven Figee is zo een met zijn Hammond dat hij zich ernaar vernoemde. De 42-jarige Haagse muzikant treedt met de naar hem vernoemde, deels vernieuwde band vol topmuzikanten donderdag 13 december op in Gebouw-T.

Lees verder

Adrian Vandenberg

Blog : ‘Die peperdure Gibson weer uit het vet gehaald’ Eerder dit jaar was de boomlange Adrian Vandenberg (voorheen in goed Nederlands Adje van den Berg) te gast bij de uitreiking van de Sena Performers Guitar Award aan Joe Satriani. Hij vertrouwde me in het voorafgaande interview toe dat hij eigenlijk zelf ook wel eens in Gebouw-T wilde optreden met zijn Vandenberg’s Moonkings. Welnu, het is zo ver. Op zaterdag 8 december komt hij rocken, live in Gebouw-T.

Lees verder

Wild Romance

Blog : Wild Romance. Het is een vertrouwde naam op posters. Al heel lang. Maar voorheen altijd met de naam van de bandleider ervoor. Herman Brood sprong in 2001 echter van het Hilton Hotel in Amsterdam. Zijn meest trouwe bandleden blijven zijn muziek eren en namen met uiteraard een nieuwe zanger een spiksplinternieuw album op. No Time (to Lose).

Lees verder

Stijn Meuris - Tirade

Blog : Stijn Meuris? Is dat niet die Vlaamse zanger van Ik Hou Van U, van de band Noordkaap? Ja, en de zanger van Van God Los in Monza. Maar nu even niet. Hij houdt nog wel van u, maar hij is ook boos, of verontwaardigd. Over de veranderende samenleving, de arrogantie van politici, het amateurisme tot in de top en de verrechtsing van de stemmers die dat met zich mee brengt. Daar gaat hij dit keer als een cabaretier over tekeer. In Nederland ook, omdat de problemen universeel zijn en hij op iedere Belgische ‘politieker’ de naam van een ‘Ollander’ kan plakken. 

Lees verder

Faces on TV: Het geluid van 2020

Blog : Made in Belgium. Goede naam voor een festival met veel fraaie popmuziek uit België. Hoe divers die ook kan klinken. Neem de komende editie van het festival met louter acts van bij onze zuiderburen. Zo is er op 17 november in Gebouw-T te dansen op de liedjes van de Antwerpse zangeres Coely, inmiddels een grote dame in het gebied waar hiphop en R&B elkaar treffen. Nadat er eerder te al te headbangen was op garagerock van de opgeschoten pubers met drums en gitaar, genaamd Equal Idiots. Deze blog gaat echter over de band op het hoofdpodium daar tussenin: Faces On TV.

Lees verder

Duurzaam café voor Gebouw-T

Blog : Onlangs is het café van Gebouw-T verbouwd, waarbij alle aanpassingen met duurzame materialen zijn gemaakt. Deze verbouwing is uitgevoerd door IEP Houtwerk. Het café wordt op 10 november officieel geopend.

Lees verder

Blog: Bent van Looy

Blog : Fraai dubbelprogramma in Gebouw-T. Nederland – België nog wel, maar dan zonder hooligans of strijd. Met louter mooie liedjes, van een Nederlandse ziel met een gitaar en een Amerikaanse geest, en van een Vlaamse wereldburger die eerder achter een piano of drumkit te vinden is, maar zijn laatste plaatjes wel ook samen met een Amerikaanse geestverwant opnam. De eerste heet Tim Knol. Die kennen de meeste Nederlanders inmiddels wel. Maar hoe zit dat met die Belg? Even voorstellen: Bent van Looy.

Lees verder

Het Zesde Metaal

Blog : Goede geesten keren weer. Wannes Capelle was eerder te gast met zijn band Het Zesde Metaal, dit keer verzorgt hij een iets intiemer, semi-seated optreden, omdat het hier feitelijk een theatershow betreft.

Lees verder

Any Minute Now: Mooneye

Blog : Waarom je naar Any Minute Now met Mooneye moet komen 8 november? Muziekjournalist Willem Jongeneelen legt het je uit.

Lees verder

Le Noise: Ook verborgen parels

Blog : Le Noise was de titel van het 31ste studio-album van Neil Young. Dat werd op 28 september 2010 uitgegeven door Reprise Records. Le Noise, een mooier excuus on lekker herrie te maken is er natuurlijk niet. Het is inmiddels dan ook de naam van een tributeband van Neil Young & Crazy Horse met daarin louter Belgische muzikale toppers met een groot hart voor de Canadese zanger en diens regelmatig terugkerende band Crazy Horse.

Lees verder

Marble Sounds: Stille Wateren, Diepe Gronden

Blog : Vrijdag de 12de speelt de Vlaamse band Marble Sounds live in Gebouw-T. Onlangs verscheen hun nieuwe, vierde album The Advice To Travil Light. Hieronder de recensie die Willem Jongeneelen voor OOR schreef.

Lees verder

Gruppo Sportivo

Blog : De Haagse popgroep Gruppo Sportivo bestaat sinds 1976. Het succes van de band van zanger Hans Vandenburg kende de eerste drie jaren amper grenzen. Dat wil zeggen, in Nederland. Vandenburg bleef ook daarna altijd heel actief. Een paar maanden geleden verscheen bandalbum nr. 12: Great! Vrijdag 28 september is de groep live te gast in Gebouw-T.

Lees verder

Cultuuronderzoek onder jongeren

Nieuws : Vanuit Breda University wordt een onderzoek opgezet naar de cultuurbeleving van jongeren. Hiervoor zijn zij op zoek naar jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, die iemand kennen die nog nooit in een poppodium is geweest.

Lees verder

Any Minute Now

Nieuws : Popjournalist Willem Jongeneelen loopt in Nederland en België regelmatig tegen bijzondere artiesten aan. Relatief beroemd of soms nog totaal onbekend, in wat voor genre dan ook. Tijdens Any Minute Now! stelt hij steeds zo’n nieuwe naam voor en draait hij relevante plaatjes rond het optreden.

Lees verder

My Baby: We spelen het publiek graag in trance

Blog : In slechts een paar jaar tijd is PopMonument in Bergen op Zoom uitgegroeid tot een van de leukste en meest veelzijdige festivals van West-Brabant en zijn verre omtrek. Wat een gouden greep is het om de vele monumenten van die stad tijdens de open monumentendagen te koppelen aan andere kunstvormen. Ook poppodium Gebouw-T, gevestigd in een van de historische gebouwen aan de Blokstallen, is een monumentale plek om optredens te beleven. Het trio MY BABY is een onweerstaanbare festival-act, zeker op een laat tijdstip tijdens PopMonument.

Lees verder

Sebastian Floris: Geboren in driedelig pak

Blog : Hij ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Strak in het pak, het baardje getrimd, glimlach in de aanslag. Het past precies bij de manier waarop deze dj zijn muziek samenstelt en aan elkaar mixt. Met stijl. Zaterdag 1 september verzorgt Sebastian Floris samen met DJ Sandstorm de afterparty van de Foodstoet. Om de daar opgedane extra calorieën er weer af te dansen.

Lees verder

Rode munt niet meer geldig

Nieuws : Let op, de rode munt wordt vanaf 1 juli niet meer als betaalmiddel geaccepteerd. Je kunt je rode muntjes nog wel bij de garderobe omwisselen voor de huidige witte.

Lees verder

T-Leuten met: oud stagiaire Anne Kathrin Walter

Blog : In deze rubriek gaan we "T-Leuten" met bezoekers, vrijwilligers, stagiaires en andere gebruikers van Gebouw-T. Hiermee geven we je een kijkje achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In deze editie oud stagiaire pr & marketing: Anne Kathrin Walter

Lees verder

Claw Boys Claw: Ontwikkeling is je enige bestaansrecht

Blog : De Amsterdamse rockband Claw Boys Claw is niet kapot te krijgen. Niet alleen komen ze op 6 april de songs van hun fantastische nieuwe album voorstellen in Gebouw-T (en een paar uur eerder in hun favoriete platenzaak De Waterput), de band is dit jaar ook de enige echte Nederlandse ambassadeur van Record Store Day!

Lees verder

Juke Joints trappen bluesroute af in Gebouw-T

Nieuws : Peter Kempe organiseert al 24 jaar de Bluesroute in Bergen op Zoom. Volgend jaar wordt het dus extra feest. Dit jaar heeft Kempe echter zelf iets te vieren: zijn band Juke Joints bestaat 35 jaar. Vanwege die gelegenheid trapt hij zijn eigen Bluesroute af, in Gebouw-T uiteraard!

Lees verder

Tip: Birth of Joy - Losbreken en opstijgen

Blog : Waar de in Utrecht gevestigde Herman Brood Academie al niet goed voor is. Daar stond in 2005 de wieg van het onbevangen rockende trio Birth of Joy. Zaterdag 3 maart presenteert de groep live hun nieuwe album Hyper Focus in Bergen op Zoom. Plaats van handeling is de ‘kleine dependance van Gebouw-T’: De Waterput. Tussen de platenbakken, vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis.

Lees verder

T-Leuten met: Symius

Blog : In deze rubriek gaan we "T-Leuten" met bezoekers, vrijwilligers, stagiaires en andere gebruikers van Gebouw-T. Hiermee geven we je een kijkje achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In deze repetitieruimte band van het eerste uur: Symius.

Lees verder

Vrijwilliger van het jaar: Caroline

Blog : Elk jaar kiezen onze vrijwilligers zelf de vrijwilliger uit die volgens hen zich het meest heeft ingezet voor Gebouw-T. Dit jaar ging de eer naar Caroline Korver. Indebuurt interviewde haar.

Lees verder

Flying Horseman: HET NACHTLEVEN IS SPECIAAL

Blog : Gitarist Bert Dockx begint een goede bekende te worden in Gebouw-T. Eerder was hij al eens te gast als lid van het fenomenale instrumentale trio Dans Dans, een paar keer was hij al solo te gast met eigen werk en songs van anderen die hem na aan het hart liggen. Donderdag 25 januari presenteert hij met zijn vijfkoppige band Flying Horseman de splinternieuwe songs van het die dag te verschijnen album Rooms/Ruins.

Lees verder

Recensie WC Experience: Wat. Een. Feest!

Blog : ‘En ga je van het weekend nog feesten?’ Vraagt mijn zus. Dus ik zeg dat ik naar iets bijzonders ga. Of iets wat ik verwacht dat bijzonder gaat worden, want ik mag naar de WC Experience!

Lees verder

La Jungle

Blog : Het wordt soms gemakshalve even vergeten, maar de Belgische popmuziek is ook bijzonder rijk, avontuurlijk en van exceptionele klasse achter die met het oog onzichtbare, maar op veel gebieden zo lastige taalgrens. Neem La Jungle, uit Bergen, al zeggen ze daar zelf Mons tegen. Zaterdag tijdens FZN (het Festival Zonder Naam, met ook de uitstekende bands Paceshifter, Canshaker Pi en Heller) gaan deze Walen ongetwijfeld naam maken!

Lees verder

Enthousiaste jongeren gezocht!

Nieuws : Ben jij tussen de 14 en 26 jaar, enthousiast, leergierig en wil je jezelf ontwikkelen op gebied van entertainment en muziek? Dan is Gebouw-T op zoek naar jou!

Lees verder

Kerstactie

Nieuws : Ken jij iemand die het wel verdient om eens een lekker avondje uit te gaan? Laat hem of haar dan kans maken op 2 tickets voor een evenement naar keuze bij Gebouw-T!

Lees verder

Def Americans: The Man in Black leeft voort

Blog : In 2003 overleed Johnny Cash, The Man In Black. In Nashville, Tennessee, een paar maanden na June Carter Cash, zijn tweede vrouw. Zijn invloed blijft gigantisch, op meerdere vlakken. Zijn tijdloze nummers krijgen sinds 2007 in Nederland een tweede leven door Def Americans. Op 15 december doet de succesvolle tribute band opnieuw Gebouw-T aan.

Lees verder

New Cool Collective

Blog : New Cool Collective is terug. En hoe! Onlangs verscheen Electric Monkey Sessions 2, een welkome aanvulling op hun in 2014 verschenen, retestrakke, uitermate swingende en terecht zeer succesvolle album Electric Monkey Sessions, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam. Op zaterdag 2 december staat de formatie terug in Gebouw-T. Zet je dansschoenen niet onder een schoorsteen, maar wel alvast in de lak!

Lees verder

T-Leuten met: Annemiek Boelhouwers, oud-vrijwilliger en Vrient van T

Blog : In deze rubriek gaan we "T-Leuten" met bezoekers, vrijwilligers, stagiaires en andere gebruikers van Gebouw-T. Hiermee geven we je een kijkje achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In deze editie oud-vrijwilliger en huidige Vrient van T Annemiek Boelhouwers.

Lees verder

Spinvis: Drieminuten-popliedjes

Blog : Het was alweer zes jaar geleden dat er een nieuw album van Spinvis uitkwam. Erik de Jong maakte dat in 2017 in één klap goed met het prachtige Trein Vuur Dageraad, voorlopig de kers op de taart van zijn toch al schitterende oeuvre. Zaterdag 25 november brengt Spinvis in Gebouw-T die liedjes als onderdeel van zijn nieuwe tour langs de popzalen.

Lees verder

Recensie The Kik: Helden!

Blog : Het is vrijdag 10 november. Bergen op Zoom maakt zich op voor de 11-11 viering. Voor de bezoeker aan The Kik geen belemmering, zij gaan gewoon voor twee keer feest!

Lees verder

Tim Vanhamel: Ik ben Millionaire

Blog : Gebouw-T omarmt al jaren muziek van onze zuiderburen. Het voorheen door de stichting Poptocht geïnitieerde festival Made in Belgium krijgt jaarlijks een vervolg. Een van de hoofdacts van de editie in 2017 is Millionaire. Zanger/componist Tim Vanhamel geeft uitleg.

Lees verder

Recensie 666 The Nightmare

Blog : Afgelopen zaterdag stond 666 The Nightmare weer op het programma. En een rockshow was het! Gierende gitaren, harde drums en goede zang.

Lees verder

The Kik

Blog : The Kik verzorgt 10 november in Gebouw-T een optredens van hun ‘Stad en Land Tour’. Nederbeat is dankzij die band terug en springlevend. In de Nederlandse taal nog wel. Zanger en voltijd-Beatle Dave von Raven geeft uitleg.

Lees verder

Recensie De Dijk

Blog : De Dijk staat voor de vijfde keer in Gebouw-T en vanavond voor een nagenoeg uitverkochte zaal. De sfeer is goed, het publiek heeft haar keel gesmeerd en ze mogen beginnen.

Lees verder

Recensie Jett Rebel: Met hoofdletter M!

Blog : Een uitverkocht Gebouw-T voor “kind aan huis” Jett Rebel! Dat is nog eens een fijn thuiskomen. Vol verwachting wordt het publiek eerst getrakteerd op een voorprogramma van The Styles. Wat niet meer bleek te zijn dan wat licht op een keyboard en wat instrumentaal geluid. Licht uit. Spot aan. De blonde roady van Jett leidt het begin in van een muzikale avond. Met een hoofdletter “M”!

Lees verder

Moss

Blog : Het in 2003 in Amsterdam opgerichte Moss komt op vrijdag 20 oktober met een nieuw topalbum onder de arm terug naar Gebouw-T. Het dit jaar verschenen Strike ontving louter vijfsterrenrecensies en ook de optredens zijn een voorbeeld van goede songs, originaliteit, energie en lekker buiten de lijntjes kleuren.

Lees verder

De Dijk

Blog : Op sommige groepen lijkt geen houdbaarheidsdatum te kleven. De Dijk is er daar een van. Op 19 oktober speelt de in 1981 opgerichte band wederom in een ongetwijfeld zeer goed gevuld Gebouw-T.

Lees verder

Jett Rebel

Blog : Nederland heeft eindelijk weer een rock-‘n-roll ster: Jett Rebel. Niet dat de in januari 26 jaar geworden Jelte Tuinstra altijd die muziek maakt, hij bezit wel die houding en uitstraling. Hij gaat volledig zijn eigen weg en Gebouw-T speelt daar de laatste jaren een opvallende rol in. Hij is er kind aan huis.

Lees verder

Hallo Venray

Blog : Zanger Henk Koorn weet over een paar weken Gebouw-T blind te vinden. Onlangs vervulde hij een gastrol in Winterland ’76 (Tribute to The Band) waar hij gastzanger Neil Young vertolkte, 27 oktober kruipt hij in de huid van Lou Reed tijdens een tribute n.a.v. 50 years The Velvet Underground & Nico, maar vrijdag 30 september staat hij er nog eens met zijn eigen band: Hallo Venray.

Lees verder

DAAN (BE)

Blog : Daan is een wereldster. In Vlaanderen toch. Luisteraars van Studio Brussel kennen allemaal zijn hits Housewife, Swedish Designer Drugs, Victory, Icon en vele anderen. Vorig jaar was hij ook in Nederland even de ster van PopMonument. Zaterdag 23 september is hij terug in Gebouw-T met zijn show rond zijn nieuwe album Nada.

Lees verder