Joe Bonamassa wint SENA Performers Guitar Award

De Amerikaanse supergitarist Joe Bonamassa is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2017. De uitreiking van deze award vindt op zondag 21 mei plaats in Gebouw-T.

De man uit Los Angeles krijgt op zondag 21 mei de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt. De gitaarsensatie van dit moment is daarmee de opvolger van zijn landgenoot Steve Vai die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren ondermeer Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto.Het is de tweede keer dat de ceremonie rondom de Sena Performers European Guitar Award in Bergen op Zoom zal plaatsvinden.

Bonamassa past in het rijtje van gerenommeerde buitenlandse gitaarhelden die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Naast een aantal buitenlandse gitaarhelden kregen eerder landgenoten zoals Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher deze prijs. Bonamassa is met zijn 40 jaar één van de jongste winnaars van deze prestigieuze award, maar hij is al wel meer dan 25 jaar actief. In die tijd maakte Bonamassa talloze albums en wist hij drie generaties gitaristen te inspireren en te beïnvloeden. Als tiener toerde hij al met B.B. King en die noemde Bonamassa het grootste talent dat hij ooit had gehoord. Daarnaast is hij op eigen kracht uitgegroeid tot de megaster die hij nu is.

“Bonamassa is een volledig onafhankelijke en autonome muzikant en dat is absoluut een unicum in de muziekwereld van nu”, aldus juryvoorzitter Jean-Paul Heck. Bonamassa is zelf zeer vereerd dat hij de SEGA in ontvangst mag nemen. Als ik zie dat legendes zoals Brian May, Slash, Steve Lukather maar ook mijn goede vriend Walter Trout eerder deze prijs kregen, dan weet ik dat ik mij in goed gezelschap begeef. In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel.” Bonamassa heeft inmiddels vijf keer voor een uitverkocht Carre gestaan en treedt eind april op in een nagenoeg uitverkocht Ziggo Dome. In juni komt zijn nieuwe album Live At Carnegie Hall uit en heeft hij aangegeven dat hij tijdens de Award-uitreiking in Gebouw-T zal spelen. Vanaf woensdag 17 mei zullen er onder de naam SENA Performers Guitar Week allerlei gitaar gerelateerde events in Bergen op Zoom plaatsvinden.

Wethouder Citymarketing Arjan van der Weegen is erg blij met Joe Bonamassa als winnaar. ‘Zulke grote namen krijg je nooit alleen naar je stad, dat moet je echt samen met organisaties als de SEGA doen. Ik verwacht zowel voor, tijdens als na het evenement zeer veel en mooie publiciteit voor de stad en voor Gebouw-T in het bijzonder. Hier zullen ook de ondernemers in de stad van profiteren. Dat is de reden waarom we een driejarige samenwerking aan zijn gegaan”. Ook Gert-jan de Koster van Gebouw-T is verguld met de komst van SEGA in ‘zijn’ poppodium. “Mede dankzij de SEGA ontvangen wij artiesten van wereldformaat die anders niet of niet snel in Gebouw-T opgetreden zouden hebben. Wij zijn er trots op dat wij deze artiesten nu toch in Gebouw-T mogen verwelkomen”.

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start op vrijdag 21 april om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via deze link.