Mostly Autumn (UK)

Muzikaal laat Mostly Autumn zich het best omschrijven als een mix van de bombastische progressieve rock van Pink Floyd in combinatie met Keltische- en folk-invloeden en hier een daar zelfs een vleugje hardrock á la Deep Purple en Jethro Tull.

De Britse progressieve rockband Mostly Autumn is afkomstig uit York en werd in 1995 opgericht. Vorig jaar verscheen de cd “Mostly Autumn Acoustic”, zoals de titel al aangeeft een live registratie van een akoestisch optreden door een stripped-down-versie van de band met enkel de blikvangers gitarist Bryan Josh en zangeres Olivia Josh-Sparnenn als gelegenheidsduo. In die hoedanigheid vormden zij de vaste support tijdens Steve Hackett’s Genesis Revisited tour. Even daarvoor had de band het concept album “Dressed in Voices” uitgebracht, alweer het elfde studio album van de band. Deze albums tonen de veelzijdigheid van Mostly Autumn aan; ze schakelen moeiteloos om van intiem naar de grote epics. De in kwalitatief opzicht stijgende lijn van ieder album is opmerkelijk en hiermee oogst de band uiterst lovende kritieken van de internationale muziekpers en ook live geniet de band een enorme reputatie. Het is niet voor niks dat de gerenommeerde Classic Rock Society de prestigieuze award voor ‘Best CRS Live Act 2014‘aan Mostly Autumn heeft toegekend en zangeres Olivia Josh–Sparnenn ontving de award voor ‘Best CRS Female Vocalist 2014‘. Dat zegt genoeg over de muzikale kwaliteiten van de band.

De band onderging sinds de oprichting meerdere bezettingswisselingen en anno 2016 bestaat Mostly Autumn naast de eerder genoemde Olivia and Bryan verder uit; Iain Jennings (keyboards, voorheen tevens actief met eigen band Breathing Space), Chris Johnson (gitaar, sound effects), Angela Gordon (dwarsfluit, zang en toetsen), Andy Smith (basgitaar) en Henry Rogers (drums). 

Tijdens deze speciale avondvullende show zal Mostly Autumn niet alleen eigen werk ten gehore brengen maar ook speciale versies van hun grootste inspiratiebron Pink Floyd. Geen gewone covers dus, maar speciale arrangementen met dwarsfluit van enkele legendarische Pink Floyd classics. Natuurlijk is er ruimschoots plek voor eigen werk en komen naast de bekende live pareltjes ook nummers van “Dressed in Voices” aan bod. Grote kans dat er tijdens de show ook nog niet uitgebrachte songs zullen worden gespeeld, want de band houdt er van om te blijven vernieuwen. Dat maakt elk Mostly Autumn optreden fris en uniek. 

Website Mostly Autumn

tips voor jou


DeWolff

Supportact: Certain Animals & Wim Behre

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Deurticket €20,50 / Voorverkoop €19,50 / Rabopas actie €17,00 / VrienT van T €15,00