Ruben Hein

Supportact: Julian du Perron

Ruben Hein

Groundwork Rising, het nieuwe album van Ruben Hein, is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano.

Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows. Maar ook voelde hij dat de tijd was gekomen om een nieuwe stap te zetten in zijn veelzijdige carrière. Ruben heeft ruim de tijd genomen om de juiste richting van zijn komende album ‘Groundwork Rising’ te bepalen. Ruben: “Ik had na het uitbrengen van mijn vorige plaat ‘Hopscotch’ (2013) het gevoel om niks te overhaasten, om eerst te gaan broeden op een bepaald geluid, totdat ik weer het juiste gevoel en een bepaalde honger zou hebben om weer echt actief te gaan schrijven.”

Zo speelde Ruben in deze periode mee op het album ‘Hard Believer’ van de Engelse band Fink en ging hij met diezelfde groep op tour door Europa. Die ervaringen nam Ruben mee de bossen in waar hij voor zichzelf schrijf-sessies inplande. Alleen, met enkel een oude rode piano. Daar, ver weg van het hectische, dagelijkse leven kon Ruben Hein het ‘niets’ toelaten. En vanuit dit niets kwam de muziek voor het album ‘Groundwork Rising’. Beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon, schreef Ruben met ‘Groundwork Rising’ een plaat die zo dicht mogelijk bij zijn intuïtie lag.  Simpel, elegant en oprecht.

Website Ruben Hein

Julian du Perron

Julian du Perron is een singer/songwriter en student filosofie uit Amsterdam. Zijn nummers verkennen het menselijk bestaan in het tijdperk van de millennial; ze beschrijven de moderne erfzonde, digitale liefde, de eenzaamheid in de massa en de hang naar faam. Eclectisch als het hart van de millennial pleegt te zijn klinkt Julian als een literaire salon waar John Mayer, Whitney Houston, Frank Ocean en Joni Mitchell de onderste steen boven proberen te krijgen. 

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor Ruben Hein! Klik hier voor meer informatie.

 

tips voor jou


JW Roy & The Royal Family

Supportact: Lea Kliphuis

GENRE: Singer/songwriter
PRIJS: Deurticket €17,00 / Voorverkoop €16,00 / VrienT van T €13,25


Tim Knol + Bent van Looy

GENRE: Singer/songwriter
PRIJS: Deurticket €17,50 / Voorverkoop €16,50 / VrienT van T €12,75