Jan Akkerman Sena Performers Guitar Night

JAN AKKERMAN’S SENA PERFORMERS GUITAR NIGHT

Het is een droom die uitkomt voor iedereen die iets met gitaren heeft. Jan Akkerman mag eenmalig zijn eigen avond samenstellen. Op woensdag 11 april is het zover en geeft hij samen met vier beroemde landgenoten en zijn eigen band een uniek concert in Gebouw-T.

Voor ‘zijn’ Guitar Night benaderde hij de fameuze flamingo-gitarist Stocholo Rosenberg, Leendert Haaksma (Anouk), Ruben Hoeke en jazz-gigant Anton Goudsmit (New Cool Collective, The Ploctones. Rosenberg is wereldwijd één van de meest gevraagde akoestisch spelende gitaristen en Goudsmit ontving in 2010 nog de prestigieuze Boy Edgar Prijs. Tevens komt Leendert Haaksma de vaste gitarist van Anouk en Nederlands meest gevraagde sessiemuzikant mee en sluit ook blues-gigant Ruben Hoeke aan. Akkerman laat zich begeleiden door zijn vaste band waar ook zijn dochter Laurie deel van uitmaakt. Organisator Jean-Paul Heck is erg blij met de komst van Akkerman. ,,Er is geen muzikant in de historie van de Nederlandse muziek die zo tot de verbeelding spreekt dan Jan Akkerman. Het is vooral mooi dat hij niet in het verleden leeft maar nog altijd progressief denkt en speelt.”

Jan Akkerman is met afstand de beste en meest invloedrijke gitarist die Nederland ooit heeft gekend. Al als tiener scoorde hij hits met ondermeer The Hunters en de Amsterdammer schreef daarna historie met de band Brainbox. Maar Nederland was te klein voor Akkerman en met de band Focus vergaarde hij begin jaren ’70 wereldfaam met hits zoals Hocus Pocus en Sylvia. In de jaren daarna groeide hij uit tot één van de beste gitaristen ter wereld. Dat leidde in 1973 tot een eerste plaats in de gitaarpoll van het Engelse magazine Melody Maker waar hij ondermeer Eric Clapton en Jimmy Page voor bleef. Akkerman maakte in zijn nu al meer dan 55 jaar durende carrière tientallen albums en vierde vorig jaar uitbundig zijn 70ste verjaardag. Later dit jaar verschijnt zijn biografie en een nieuw studioalbum.

Dit concert vindt plaats in het kader van Sena Performers Guitar Week, wat ook de uitreiking van de Sena Performers Guitar Award omvat. 

Guitar Week Arrangement

Binnenkort komt er meer informatie over de uitreiking van de Sena Performers Guitar Award, welke donderdag 12 april eveneens in Gebouw-T zal plaats vinden. Eerdere winnaars van deze award waren Joe Bonamassa en Steve Vai. Wil je verzekerd zijn van een ticket voor de Sena Performers Guitar Award? Koop dan nu al het Guitar Week Arrangement. Dit is een ticket voor Guitar Night met Jan Akkerman + Sena Guitar Awards in één. 

Het arrangement kun je uitsluitend via onderstaande button kopen.

Arrangement

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor Jan Akkerman Sena Performers Guitar Night! Klik hier voor meer informatie.

tips voor jou


Different Stones

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Deurticket €14,00 / Voorverkoop €12,50