Wipneus & Pim: Stap in de Love Boat met Luv, Tavares en Mark Ronson

In 1996 begon het als een grap: wie kan er de meeste ‘foute’ platen draaien? De dj’s Wipneus & Pim zijn nu al meer dan 20 jaar de superhelden van de feel-good discoshow. Van Ich Bin Wie Du van Marianne Rosenberg, de tune van The A-team tot Seven Nation Army van The White Stripes, het kan allemaal zomaar voorbij komen op hun feestje. Want dat laatste wordt het altijd! Ook op 7 april in Gebouw-T!

Door Willem Jongeneelen

Twee DJ’s, uit Den Haag en Leiden, met een hoog camp-gehalte. Van origine zijn de oorspronkelijke leden, Mark Kneppers en Edwin van ’t Schip, house-DJ's. Tot ze besluiten het samen over een andere boeg te gooien. Onder de naam Wipneus en Pim gaan ze vanaf dat moment er alles aan doen om het publiek te vermaken met een mix van dansmuziek, tv-tunes en spelletjes. Fun en lekkere herkenbare plaatjes, daar draait het om. De spelletjes en tunes veranderen in de loop der jaren, de feestvreugde blijft onaangetast. Ook niet als grote festivals de meerwaarde van het duo ontdekken, de mensenmassa’s voor hun neus groter worden en Mark Kneppers het duo verlaat omdat hij ook heel succesvol wordt met een ander, internationaal danceproject: het funky Kraak & Smaak. Vanaf 2007 wordt hij vervangen door Bart van Rooijen. Die kent alle kneepjes, want hij is dan al enkele jaren actief als podium-assistent bij de shows van Wipneus & Pim.

We Love Classics Tour

Anno 2017 is het duo Van ’t Schip en Van Rooijen bezig met een jubileumtour. De naam laat niets aan duidelijkheid te wensen over: ‘We Love Classics Tour’. Goed verzonnen, al hielden ze natuurlijk altijd al van classics op hun draaitafels en in hun cd-spelers. Van ’t Schip: ,,Het zijn vooral dance- en discoclassics die we draaien. TV-tunes vormen ook al lang een grappige toevoeging, want ook zeer herkenbaar. In het begin struinden we alle platenzaken af naar de hits die binnen het concept pasten. Dat afstruinen doe ik nog steeds. Nu alleen nog maar uit nieuwsgierigheid, want alle hits hebben we nu zo langzamerhand wel verzameld.” Een boost aan positieve energie, daar draait het al twee decennia lang om bij Wipneus & Pim (wie denkt er nog aan de gelijknamige reeks kinderboeken bij die naam?). Tijdens het onovertroffen feestconcept wordt altijd het publiek op muzikale wijze in het zonnetje wordt. De tijdsgeest lijkt geen vat op het DJ-duo te hebben; danceclassics worden afgewisseld met hits van Queen, Paul Elstak, Black Eyed Peas, Robin Thicke tot Guus Meeuwis, en alles werkt. De variatie en het tempo tijdens een avondje Wipneus & Pim blijft ongekend hoog. Proost dus! En vergeet je dansschoenen niet!

Wipneus & Pim zie je vrijdag 7 april in Gebouw-T. Tickets zijn te bestellen via onderstaande button.

Meer informatie