Nieuw betaalmuntje vanaf 2017

Vanaf 2017 introduceren wij als eerste poppodium van Nederland het 'biobased betaalmuntje'. Het muntje vervangt het huidige rode betaalmuntje.

Biobased betaalmuntje

Al vanaf de start van ons 'SHFT to Green T' project, het project dat gericht is op het verduurzamen van onze bedrijfsprocessen, was de wens om het huidige plastic muntje te vervangen voor een milieuvriendelijke variant. Na heel veel ontwikkelen en testen is het 1 januari 2017 eindelijk zover: Wij introduceren als eerste poppodium van Nederland het biobased betaalmuntje!

Het biobased muntje is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Material Sense LAB en bestaat uit bioplastic gemaakt van mais en zetmeel. Ook de extra toegevoegde stoffen voor het uiterlijk zoals de kleuring zijn allemaal van natuurlijke grondstoffen. En als de muntjes versleten zijn kunnen ze verwerkt worden tot compost. Een circulair product waarmee we bijdragen aan een beter milieu! Het muntje is groen(ig) van kleur en je kunt de vezels zien zitten. In het midden is onze T uitgestanst. 

Gezien de verlooptijd van onze huidige muntjes en de ontwikkeling van 3D printer technologie was het nodig om het huidige muntje te vervangen. Een biobased vorm van het muntje is gezien onze duurzaamheidsstatus een logische opvolger! Deze biobased variant is niet na te maken met 3D printers.

Geldigheid rode muntjes

Het rode muntje kan tot en met december 2017 gebruikt worden als betaalmiddel. Daarna is het enkel nog mogelijk om de rode muntjes bij de garderobe om te wisselen voor de biobased variant. Uiteraard verzamelen we de rode muntjes zodat deze via het plastic afval gerecycled kunnen worden.

Wil je meer weten over de ontwikkeling van het biobased muntje? Lees het blog dat eerder gepubliceerd is. Met vragen kun je altijd bij ons terecht via info[at]gebouw-t.nl.