T-Leuten met: Zakelijk Leider Gert-Jan de Koster

In deze rubriek gaan we "T-Leuten" met bezoekers, vrijwilligers, stagiaires en andere gebruikers van Gebouw-T. Hiermee geven we je een kijkje achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In deze editie zakelijk leider Gert-Jan de Koster.

T-Leuten met zakelijk leider Gert-Jan de Koster

Door: Jolijn van de Klundert

Vertel eens wat over jezelf
Mijn is naam is Gert-Jan de Koster, geboren en getogen in Willemstad. Ik ben 27 jaar jong... Nee hoor, ik ben geboren in 1970 dus reken maar uit. Ik ben een trotse vader van 2 mooie dochters, muziek en cultuur liefhebber en tegenwoordig doe ik ook aan het hardlopen en mtb-en. Daarnaast drum ik sinds mij 12e  jaar en heb ik sinds kort weer een rock band met leuke bandleden.

Wat is je taak binnen Gebouw-T?
Ik ben bestuurder en zakelijke leider en ben eindverantwoordelijk voor de organisatie en bedrijfsvoering van ons Poppodium.

Hoe lang werk je al bij T?
Sinds het begin, het is inmiddels alweer 7 jaar geleden is dat Gebouw-T open ging. Tijdens de verbouwing van het poppodium werkte ik op het stadskantoor en later hadden we een tijdelijk kantoor in de Blauwehandstraat. Ik heb dus eigenlijk meegewerkt ook aan de opbouw van het podium. 

Hoe ben je bij T terecht gekomen?
In eerst instantie ben ik contact gekomen met de gemeente Bergen op Zoom via mijn vorige werk als coördinator van de Popcentrale in Dordrecht. Vervolgens heb ik gesolliciteerd naar deze mooie baan.

Wat vind je het leukste om te doen?
Het leukste is de afwisseling van mijn baan, de vele contacten met vrijwilligers, stagiaires, de muziekbusiness, mensen van de gemeente, bezoekers, bedrijven en het onderwijs waarmee we samenwerken. Mooi is om muziek en cultuur over te brengen en te kunnen delen en ideeën om te zetten in concrete producten zoals een festival als PopMonument waar ik heel trots op ben.

Zijn er nog dingen die je graag binnen T wil leren of doen?
Zeker, ik doe al heel veel verschillende zaken maar ik laat mij graag inspireren. Ik zou graag nog een keer achter de mengtafel willen staan bijvoorbeeld.

Wat is het leukste wat je tot nu toe bij T hebt mee gemaakt?
Jeetje, een hele lastig vraag want er zijn vele toffe dingen gebeurd. Maar toch onze opening waarbij we met zijn allen, vrijwilligers, mensen van de gemeente, het beroepsteam, de bedrijven keihard gewerkt hebben om te zorgen dat de artiesten en bezoekers het naar hun zin hebben en alles werkt! Ik ben trots op het feit Gebouw-T meer is dan een Poppodium maar een plek waarbij mensen zich verder ontwikkelen en/of waarbij we elkaar helpen. Ik ben ook trots dat Nederlandse top muzikanten ter loops melden dat zij Gebouw-T één van beste venue’s van Nederland vinden!