T-LEUTEN MET: Vrijwilligers Hayo en Wim

In deze nieuwe rubriek gaan we "T-Leuten" met bezoekers, vrijwilligers, stagiaires en andere bezoekers van Gebouw-T. Hiermee geven we je een kijkje achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In deze editie gaan vrijwilligers Wim en Hayo in gesprek met elkaar.

T-Leuten met vrijwilligers Hayo en Wim

Door: Michael Schot

Wim: Wie ben je en wat doe je bij T?
Hayo: Ik ben Hayo en ik ben begin vorig jaar begonnen. Daarvoor heb ik wel met de PR meegewerkt voor anderhalf jaar. In Gebouw-T doe ik heel af en toe bar en voornamelijk hospitality en stagemanagement Wie ben je en wat doe jij?
Wim: Ik ben Wim Joosen. Ik ben sinds een jaar of 5 vrijwilliger bij T. Meestal doe ik de horeca en meestal sta ik als barhoofd ingepland, andere dingen vind ik wat minder leuk, dus daarom ben ik ook barhoofd geworden.
Hayo: Waarom ben je destijds begonnen?
Wim: Ik ben vroeger ooit als vrijwilliger in dit werk begonnen. Aangezien ik mijn loopbaan gestart ben als vrijwilliger wilde ik het nu ook zo afsluiten. Wat is er nog leuker dan in een gebouw te werken met jonge & oudere mensen en met muziek.
Wim: Waarom vind je dit werk leuk om te doen?  
Hayo: Omdat het gewoon echt een hele leuke groep mensen is om mee te werken. Hospitality is leuk omdat je een band hebt die je kunt ontvangen, zo gastvrij mogelijk en professioneel mogelijk de deur inhaalt en s’nachts de deur weer uitzet. Het stagemanagement vind ik heel leuk, omdat ik dat met heel veel liefde en plezier doe.
Wim: Hoe ben jij hier eigenlijk bij Gebouw-T gekomen?
Hayo: Ik ben hier ooit 3 jaar geleden nu, voor het eerst naar binnen gelopen als bezoeker en daarna vaker naar concertjes geweest en toen was er op den duur op Facebook een oproep of er mensen waren die in Bergen Op Zoom woonden die zouden kunnen helpen met posters uitdelen in de stad. Toen had ik zo iets ik doe wel mee vind ik wel lachen op een vrijdagmiddag in de stad posters ophangen dat is niet zo erg. Dat groeide toen uit.
Wim: Wat zijn voor jou de leukste avonden?
Hayo: Avonden waar een leuke uitdaging in zit. Eigenlijk is dat wel het leukste, want dan moet je vindingrijk zijn en oplossingsvermogen hebben en dat is leuk. Hoe werkt dat achter de bar? Drukke avonden zijn leuker dan rustige? Wim: Drukke avonden zijn echt het leukst, want dan kan je gewoon lekker hard werken en daarna eventjes ontspannen. Dan heb je ook meer dat team gevoel met elkaar zo onderling, dat vind ik ook wel leuk dat je met andere vrijwilligers een teamgevoel hebt. Op een gegeven moment leer je elkaar ook kennen natuurlijk en dan zoek je het een beetje uit.
Wim: Ik hoop dat het voor jou ook een soort opstap bied, want dat is vrijwilligerswerk wel voor mij  geweest vroeger.
Hayo: Ja precies dat staat altijd mooi op je CV. 

Foto: Links Hayo, rechts Wim