T-LEUTEN MET: Koen Vos, vrijwilliger

In deze nieuwe rubriek gaan we "T-Leuten" met bezoekers, vrijwilligers, medewerkers enzovoorts van Gebouw-T. Hiermee willen we je een kijkje geven achter en voor de schermen, wie zijn toch al die gezichten? Wat betekenen zij voor Gebouw-T of wat betekent Gebouw-T voor hen? In de eerste editie vrijwilliger Koen Vos.

T-Leuten met Koen Vos, vrijwilliger Gebouw-T

Door: Jolijn van de Klundert

Vertel eens wat meer over jezelf
Hallo Ik ben Koen Vos. Ik ben in het dagelijks leven werkzaam als TOA (Technisch Onderwijs Assistent) en docent Techniek bij 't Rijks in Bergen op Zoom. Daarnaast is een grote hobby het spelen op de saxofoon in verschillende gezelschappen. Ik ben 26 jaar en hiermee ben ik toch wel één van de jongere vrijwilligers binnen Gebouw-T. Het is jammer dat er maar weinig jongeren zijn die zich bij een initiatief als Gebouw-T aan willen sluiten. Zij hebben de toekomst en met hen houden we Gebouw-T fris. Gelukkig lijkt daar de laatste maanden al wel wat verandering in te komen!

Wat is je taak binnen Gebouw-T?
Ik ben bij Gebouw-T begonnen als event-medewerker. Dit houdt in dat ik bij de kassa, garderobe of bar stond ingedeeld. toen er op een gegeven moment een te kort aan Bar Hoofden was ben deze rol op mij gaan nemen. Zo is het vervolgens ook gelopen om Event-Coördinator te worden, dan ben je verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen van de avond. Inmiddels ben ik al weer een jaar of 2 Event-Co en ben vaak samen met iemand anders de eindverantwoordelijke van een event. Maar ondanks dat vind ik het echter heel leuk om soms toch nog een event mee te draaien bij bijvoorbeeld de kassa.”

Sinds twee jaar ben ik tevens samen met Merijn Sitsen verantwoordelijk voor de barren tijdens ‘Op de T-festival’ (Dit jaar weer op Hemelvaartsdag, 25 mei) Dit is een leuke maar intensieve uitdaging. We moeten met z'n allen toch zo'n 5000 man van drank voorzien.”

Hoe ben je bij T terecht gekomen?
Toen Gebouw T nog in aanbouw was had ik al een aantal keer berichten gezien dat zij vrijwilligers aan het zoeken waren en heb daar al een aantal keer over zitten twijfelen. Tijdens het openingsweekend ben ik als bezoeker op vrijdag, zaterdag en zondag geweest. Een leuk verhaal daarbij was dat ik een combiticket voor vrijdag en zaterdag had gekocht omdat ik in de veronderstelling was dat vrijdag DeWolff kwam en zaterdag C-mon & Kypski. Die kwamen echter allebei zaterdag en op vrijdag Billy the Klit. Absoluut niet mijn muziek. De maandag daarna heb ik mijzelf aangemeld als vrijwilliger. Dinsdag zat ik bij Gertjan voor een kennismakingsgesprek.

Wat vind je het leukste om te doen?
Ik vind het leuk om van alles en nog wat te doen. Tijdens "Op de T" lekker sjouwen met frisdrank en de mensen motiveren om nog een tandje bij te zetten. Met de open dag rondleidingen verzorgen. Een avondje knallen tijdens een uitverkocht dancefeest. HEERLIJK. Het maakt mij dus niks uit wat voor taak ik heb! 

Zijn er nog dingen die je graag binnen T wil leren of doen?
Ik zou wel eens een stage willen lopen bij een ander gelijkwaardig poppodium en andersom. Zo kunnen we van elkaar leren.

Wat is het leukste wat je tot nu toe bij T tijdens of rondom je dienst hebt mee gemaakt?
De leukste en gezelligste momenten zijn de naborrels. Dan kijken we samen terug op die ene man die echt een Jack Daniels te veel op had of zijn we trots op het werk wat we verzet hebben. Een uniek moment is ieder jaar als we na de grote schoonmaak van "Op de T" op commando van medevrijwilliger John een flesje Jupiler open trekken om te vieren dat het weer een geslaagde editie was.

Ook vrijwilliger worden? Kijk hier voor onze vacatures!