Guitar Award blijft in Bergen op Zoom

De uitreiking van de Sena European Guitar Award (SEGA), een oeuvreprijs voor internationaal bekende gitaristen, is ook de komende drie jaar in Gebouw-T. Het Bergse poppodium, SEGA en Aangenaam Bergen op Zoom hebben daar donderdagmiddag een overeenkomst over gesloten.

Dit bericht is afkomstig van BN De Stem

De organisatie is dermate tevreden over de locatie dat gekozen is voor een meerjarige overeenkomst. ,,Steve Vai, de winnaar van vorige jaar, heeft zijn ogen uitgekeken. Hij was zeer onder de indruk van de stad, het Markiezenhof en dat de burgemeester hem in het Engels toesprak. We hebben zelfs tot drie uur 's nachts op het terras gezeten op de Grote Markt", zegt organisator Jean-Paul Heck.

Gitaarweek

Wethouder Arjan van der Weegen prijst de rol die Heck speelt als 'ambassadeur voor de stad' door een internationaal evenement naar de Markiezenstad te halen. ,,Ik ben daar trots op."

De uitreiking van de oeuvreprijs is op 21 mei en gaat gepaard met een 'gitaarweek'. Er worden van 17 tot en met 21 mei clinics en optredens in de stad gegeven en er is samenwerking met Proefmei. Volgende week vrijdag vanaf 10.00 uur begint de kaartverkoop voor SEGA, kaarten kosten 29 euro.

Foto: Vlnr John van der Valk (SENA), wethouder Arjan van der Weegen, Gertjan de Koster (Gebouw-T), Jean Paul Heck (SEGA) - fotograaf: Carlo van den Heuvel