BKKC presenteert: Materials 10 - Biobased

Maak kennis met innovatieve 'groene' grondstoffen! Op 26 november is BKKC materials 10 | biobased is te gast bij Rodenburg Biopolymers in Oosterhout, producent van korrels bioplastic. Vier sprekers, waaronder onze eigen Gerlof Jorritsma, vertellen je meer over hun toepassingen van biobased materiaal.

Rodenburg Biopolymers produceert korreltjes bioplastic en zoekt naar toepassingen waarbij de eigenschappen van bioplastics een duurzaam voordeel oplevert. Van aardappelzetmeel, verkregen uit de frites-verwerkende industrie, produceert Rodenburg Biopolymers plastic dat een veel kortere afbraaktijd heeft dan andere vergelijkbare materialen. Met een product portfolio van standaard en tailor-made grades biedt Rodenburg Biopolymers een breed scala aan duurzame oplossingen.

Rodenburg Biopolymers heeft naast verduurzaming van bestaande ook de focus op ontwikkeling van nieuwe productketens en faciliteert bedrijven en instellingen hun MVO-doelstellingen te realiseren.

sprekers

rodenburg

Aaik Rodenburg | directeur Rodenburg Bioploymers, introduceert het bedrijf, de roots en de veranderingen. Hij vertelt over de bioproducten en geeft een toelichting op bio-afbreekbaarheid, composteerbaarheid en bio-based. Als afsluiting volgt een een korte presentatie van de gevarieerde toepassingsmogelijkheden.

gebouw-t

Gerlof Jorritsma | Gemeente Bergen op Zoom, vertelt over de ins en outs van het project Gebouw-T shfttogreen .
Simone de Waart | Material Sense, neemt je mee in één van de vraagstukken: het biobased consumptiemuntje.

Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom doet ervaring op met het benaderen van de verduurzamingsvraagstukken van de bedrijfsvoering met een biobased oplossing in het project Gebouw-T shfttogreen. De oplossingen zoeken zij in een cross-over tussen creatieve industrie en biobased maaktechnologie en wetenschap.

Gebouw-T is in die zin te beschouwen als een living lab voor de toepassing van biobased innovaties. Een belangrijk aspect van het project is dat de in Gebouw-T gevonden oplossingen ook elders toegepast moeten kunnen worden. Daar is in de structuur van het project rekening mee gehouden.

Het project Gebouw-T shfttogreen heeft een bijdragen uit het impulsgeldenprogramma ontvangen.

studio klarenbeek

Eric Klarenbeek | ontwerper, is met zijn team wereldwijd de eerste die 3D-printen met levend mycelium, de schimmeldraden van de paddenstoel. In het project Print and Grow gebruiken zij schimmels als levende lijm om organische afvalstoffen te verlijmen om niet-duurzame materialen zoals MDF, hout en kunststoffen te vervangen. 3D-printen biedt een scala aan extra mogelijkheden: vormvrijheid en is het het nieuwe lokale maken. Er wordt al gesproken van de derde industriële revolutie, waar Eric en zijn team graag aan meewerken, zodat deze revolutie ook groen wordt.

Meer info en tickets vind je op de website van BKKC