5 Jaar T: De allereerste ticketkoper

Precies over een maand is het 5 jaar geleden dat wij voor het eerst onze deuren openden. Wouter van de Watering was er in 2010 als de kippen bij. Hij was de allereerste die een ticket kocht voor een concert in Gebouw-T!

Door: Hayo Vaders

Vijf jaar geleden, januari 2011, was het openingsweekend van Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Een weekend wat in het teken stond van verschillende smaken muziek waarmee de Bergenaar en omstreken kennis kon maken met hun eigen poppodium. Donderdag 20 januari was er een speciaal feestje voor genodigden met de coverband Flat Out. Waarna op vrijdag het dak eraf ging met bij het dance event Dir-T Beats met Vato Gonzalez en Billy the Kit (toen nog Billy the Klit). Ook de dag erna is de zaal vol, dit keer voor DeWolff en C-Mon & Kypski. De kaartjes voor dit concert waren al snel uitverkocht. Wij waren weleens benieuwd wie er dan dat allereerste kaartje gekocht heeft. Dat gingen we uitzoeken.

Op 1 oktober 2010 zag Wouter van de Watering op social media dat het voor hem ondertussen bekende Gebouw-T in januari DeWolff en C-Mon & Kypski wist neer te zetten in het Openingsweekend. Gelijk besluit hij zijn kaartje te bestellen, “Nu hebben Bergenaren meestal een vreemde muziek smaak maar hé, straks is het uitverkocht!”. Wouter bestelde zijn ticket zelfs zo snel dat het betalingssysteem van Gebouw-T een foutmelding geeft, maar na een mailtje over en weer heeft hij toch zijn kaartje binnen. Het allereerste betaalde kaartje voor het glimmend nieuwe Poppodium. “Ik was al wel een paar keer binnen geweest hoor”, Wouter heeft namelijk als zijn grootste hobby film maken en samen met zijn filmcrew “Chillground” heeft hij verschillende sketches mogen maken in Gebouw-T. “We speelden een podium directeur en boeker, geheel niet gebaseerd op Gert-Jan en Gilly hoor, in de voorbereiding op een concert.” Nu is de vraag natuurlijk of deze filmpjes van vijf jaar terug nog online te vinden zijn, en wat bleek? Ze stonden nog op de website van Chillground.

Maar even terug naar het desbetreffende concert, hoe staat het met de herinneringen aan die avond? “Zoals veel concerten de eerste helft beter dan de tweede helft, als het gaat om herinneringen. Ik weet nog dat ik met mijn vrienden helemaal vooraan stonden, dat was echt gaaf!”. “Dat maakt Gebouw-T gaaf, dat je altijd wel bekenden tegenkomt, en met de fiets naar huis kan!” Of Wouter vaker in Gebouw-T was geweest? “Ja dat zou een apart verhaal zijn he, koopt het eerste ticket en komt nooit meer terug. Nee dat is gelukkig niet zo, ik kom zeker vaker terug, ik heb al de keren dat DeWolff speelt gezien, De Staat en recentelijk nog na de PopMonument!” Dat was voor Wouter een hoogtepunt: “DeWolff en C-Mon & Kypski was één van mijn beste concerten ooit, en bij dat lijstje is nu The Subs tijdens PopMonument bijgekomen.”