Sven Hammond

Blog : Sven Figee is zo een met zijn Hammond dat hij zich ernaar vernoemde. De 42-jarige Haagse muzikant treedt met de naar hem vernoemde, deels vernieuwde band vol topmuzikanten donderdag 13 december op in Gebouw-T.

Lees verder

Adrian Vandenberg

Blog : ‘Die peperdure Gibson weer uit het vet gehaald’ Eerder dit jaar was de boomlange Adrian Vandenberg (voorheen in goed Nederlands Adje van den Berg) te gast bij de uitreiking van de Sena Performers Guitar Award aan Joe Satriani. Hij vertrouwde me in het voorafgaande interview toe dat hij eigenlijk zelf ook wel eens in Gebouw-T wilde optreden met zijn Vandenberg’s Moonkings. Welnu, het is zo ver. Op zaterdag 8 december komt hij rocken, live in Gebouw-T.

Lees verder

Wild Romance

Blog : Wild Romance. Het is een vertrouwde naam op posters. Al heel lang. Maar voorheen altijd met de naam van de bandleider ervoor. Herman Brood sprong in 2001 echter van het Hilton Hotel in Amsterdam. Zijn meest trouwe bandleden blijven zijn muziek eren en namen met uiteraard een nieuwe zanger een spiksplinternieuw album op. No Time (to Lose).

Lees verder

Stijn Meuris - Tirade

Blog : Stijn Meuris? Is dat niet die Vlaamse zanger van Ik Hou Van U, van de band Noordkaap? Ja, en de zanger van Van God Los in Monza. Maar nu even niet. Hij houdt nog wel van u, maar hij is ook boos, of verontwaardigd. Over de veranderende samenleving, de arrogantie van politici, het amateurisme tot in de top en de verrechtsing van de stemmers die dat met zich mee brengt. Daar gaat hij dit keer als een cabaretier over tekeer. In Nederland ook, omdat de problemen universeel zijn en hij op iedere Belgische ‘politieker’ de naam van een ‘Ollander’ kan plakken. 

Lees verder

Faces on TV: Het geluid van 2020

Blog : Made in Belgium. Goede naam voor een festival met veel fraaie popmuziek uit België. Hoe divers die ook kan klinken. Neem de komende editie van het festival met louter acts van bij onze zuiderburen. Zo is er op 17 november in Gebouw-T te dansen op de liedjes van de Antwerpse zangeres Coely, inmiddels een grote dame in het gebied waar hiphop en R&B elkaar treffen. Nadat er eerder te al te headbangen was op garagerock van de opgeschoten pubers met drums en gitaar, genaamd Equal Idiots. Deze blog gaat echter over de band op het hoofdpodium daar tussenin: Faces On TV.

Lees verder

Duurzaam café voor Gebouw-T

Blog : Onlangs is het café van Gebouw-T verbouwd, waarbij alle aanpassingen met duurzame materialen zijn gemaakt. Deze verbouwing is uitgevoerd door IEP Houtwerk. Het café wordt op 10 november officieel geopend.

Lees verder

Blog: Bent van Looy

Blog : Fraai dubbelprogramma in Gebouw-T. Nederland – België nog wel, maar dan zonder hooligans of strijd. Met louter mooie liedjes, van een Nederlandse ziel met een gitaar en een Amerikaanse geest, en van een Vlaamse wereldburger die eerder achter een piano of drumkit te vinden is, maar zijn laatste plaatjes wel ook samen met een Amerikaanse geestverwant opnam. De eerste heet Tim Knol. Die kennen de meeste Nederlanders inmiddels wel. Maar hoe zit dat met die Belg? Even voorstellen: Bent van Looy.

Lees verder

Het Zesde Metaal

Blog : Goede geesten keren weer. Wannes Capelle was eerder te gast met zijn band Het Zesde Metaal, dit keer verzorgt hij een iets intiemer, semi-seated optreden, omdat het hier feitelijk een theatershow betreft.

Lees verder

Any Minute Now: Mooneye

Blog : Waarom je naar Any Minute Now met Mooneye moet komen 8 november? Muziekjournalist Willem Jongeneelen legt het je uit.

Lees verder