Le Noise: Ook verborgen parels

Blog : Le Noise was de titel van het 31ste studio-album van Neil Young. Dat werd op 28 september 2010 uitgegeven door Reprise Records. Le Noise, een mooier excuus on lekker herrie te maken is er natuurlijk niet. Het is inmiddels dan ook de naam van een tributeband van Neil Young & Crazy Horse met daarin louter Belgische muzikale toppers met een groot hart voor de Canadese zanger en diens regelmatig terugkerende band Crazy Horse.

Lees verder

Marble Sounds: Stille Wateren, Diepe Gronden

Blog : Vrijdag de 12de speelt de Vlaamse band Marble Sounds live in Gebouw-T. Onlangs verscheen hun nieuwe, vierde album The Advice To Travil Light. Hieronder de recensie die Willem Jongeneelen voor OOR schreef.

Lees verder

Gruppo Sportivo

Blog : De Haagse popgroep Gruppo Sportivo bestaat sinds 1976. Het succes van de band van zanger Hans Vandenburg kende de eerste drie jaren amper grenzen. Dat wil zeggen, in Nederland. Vandenburg bleef ook daarna altijd heel actief. Een paar maanden geleden verscheen bandalbum nr. 12: Great! Vrijdag 28 september is de groep live te gast in Gebouw-T.

Lees verder

Cultuuronderzoek onder jongeren

Nieuws : Vanuit Breda University wordt een onderzoek opgezet naar de cultuurbeleving van jongeren. Hiervoor zijn zij op zoek naar jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, die iemand kennen die nog nooit in een poppodium is geweest.

Lees verder

Any Minute Now

Nieuws : Popjournalist Willem Jongeneelen loopt in Nederland en België regelmatig tegen bijzondere artiesten aan. Relatief beroemd of soms nog totaal onbekend, in wat voor genre dan ook. Tijdens Any Minute Now! stelt hij steeds zo’n nieuwe naam voor en draait hij relevante plaatjes rond het optreden.

Lees verder

My Baby: We spelen het publiek graag in trance

Blog : In slechts een paar jaar tijd is PopMonument in Bergen op Zoom uitgegroeid tot een van de leukste en meest veelzijdige festivals van West-Brabant en zijn verre omtrek. Wat een gouden greep is het om de vele monumenten van die stad tijdens de open monumentendagen te koppelen aan andere kunstvormen. Ook poppodium Gebouw-T, gevestigd in een van de historische gebouwen aan de Blokstallen, is een monumentale plek om optredens te beleven. Het trio MY BABY is een onweerstaanbare festival-act, zeker op een laat tijdstip tijdens PopMonument.

Lees verder