Rootsriders – Tribute2BobMarley

Blog: De Nederlands/Caribische band Rootsriders ontstond in 2006 om de 25e sterfdag van Bob Marley te herdenken. Het succes was zo groot dat er vele tournees volgden. Op 29 april staat de band opnieuw in Gebouw-T. Een zwoel feest is gegarandeerd!

Lees verder

Bent Van Looy: Neem een tram die je niet eerder nam

Blog: Hij was de frontman van de Gentse formatie Das Pop en zat een blauwe maandag achter de drumkit van Soulwax. De solocarrière van de Vlaamse zanger Bent van Looy lijkt hem echter prima te bevallen. Op het festival PUUR op 22 april komt hij een aantal prachtige liedjes zingen van zijn aan de Amerikaanse Westcoast opgenomen soloalbums.

Lees verder

Guitar Award blijft in Bergen op Zoom

Nieuws: De uitreiking van de Sena European Guitar Award (SEGA), een oeuvreprijs voor internationaal bekende gitaristen, is ook de komende drie jaar in Gebouw-T. Het Bergse poppodium, SEGA en Aangenaam Bergen op Zoom hebben daar donderdagmiddag een overeenkomst over gesloten.

Lees verder

Indian Askin: Er zit veel liefdesverdriet in de liedjes

Blog: De ongepolijste indierock van Indian Askin werd verrassenderwijs omarmd door 3FM. Zanger/gitarist Chino Ayala luistert zelf echter nooit naar de radio. ,,We draaien in de tourbus louter oude muziek onderweg. Ik moet er niet aan denken dat we alleen naar nieuwe muziek zouden mogen luisteren.” Die tourbus en plaatjes van Creedence Clearwater Revival brengt hen vrijdag 21 april naar Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Lees verder

Business Club avond met Indian Askin

Nieuws: Business Club 2.0 gaat over beleving. Het is een club voor en door ondernemers met gedeelde liefde of zelfs passie voor (pop)muziek.
 Dat willen we samen beleven in Gebouw-T. Als Business Club willen we je daar iets extra’s bij bieden. Op gezette tijden in het jaar zal rondom een concert een speciale avond worden georganiseerd.

Lees verder

Wipneus & Pim: Stap in de Love Boat met Luv, Tavares en Mark Ronson

Blog: In 1996 begon het als een grap: wie kan er de meeste ‘foute’ platen draaien? De dj’s Wipneus & Pim zijn nu al meer dan 20 jaar de superhelden van de feel-good discoshow. Van Ich Bin Wie Du van Marianne Rosenberg, de tune van The A-team tot Seven Nation Army van The White Stripes, het kan allemaal zomaar voorbij komen op hun feestje. Want dat laatste wordt het altijd! Ook op 7 april in Gebouw-T!

Lees verder

Business Club Gebouw-T op zaterdag 18 maart met exclusief interview met Bertolf door Jean-Paul Heck

Nieuws: De business club is een club door en voor ondernemers met gedeelde liefde of zelfs passie voor (pop)muziek. Dat willen we samen beleven in Gebouw-T. Als Business Club willen we je daar iets extra’s bij bieden. Op gezette tijden in het jaar zal rondom een concert een speciale avond worden georganiseerd. Popjournalist Jean-Paul Heck heeft zich bereid verklaard deze avonden voor ons te presenteren en ons te verblijden met anekdotes en achtergronden. Daar zijn we erg blij mee.

Lees verder

Wende: 'Ik wil een genuanceerd palet van de mens tonen'

Blog: Op 26 oktober 2013 was Bergen op Zoom getuige van misschien wel het beste optreden dat er tot op heden in Gebouw-T plaatsvond. Wende bracht er haar dynamische show met songs van haar in Berlijn gemaakte popalbum Last Resistance. Op 18 februari 2017 komt ze terug. Met weer heel ander werk, in het programma Mens.

Lees verder

Bettie Serveert: Je eigen droomwereld creëren, los van de realiteit.

Nieuws: Bettie Serveert bestaat 25 jaar. Alleen terugblikken vindt zangeres Carol van Dyk niet erg ‘Bettie-achtig’.  Natuurlijk zullen er op 20 januari in Gebouw-T ook een aantal klassiekers passeren, het kwartet presenteert er ook gewoon de sterke songs van hun gloedvol rockend nieuwe album Damaged Good.

Lees verder

Nieuw betaalmuntje vanaf 2017

Biobased: Vanaf 2017 introduceren wij als eerste poppodium van Nederland het 'biobased betaalmuntje'. Het muntje vervangt het huidige rode betaalmuntje.

Lees verder

Tangarine: Een minuut DWDD veranderde alles

Blog: Het duo Tangarine bestaat uit de eeneiige tweeling Arnout en Sander Brinks uit Assen. Nadat ze een jaar lang als huisband van De Wereld Draait Door fungeerden braken ze landelijk door. In 2014 waren ze al eens akoestisch te gast in Gebouw-T op het singer-songwriter festival PUUR, dit keer komen ze met hun volledige band.

Lees verder

DeWolff: Longhaired skinny musicians from Holland

Blog: Het rocktrio DeWolff is bijzonder productief. Na hun debuut EP in 2008 verschenen er vijf studioalbums, een boek (met live cd) en een dubbel live album. Spelen zit in hun bloed, in Gebouw-T zijn ze kind aan huis. Donderdag 15 december zijn ze terug!

Lees verder

Update ticket account Gebouw-T

Nieuws: Om ons aanbod nog beter af te kunnen stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren hebben we een nieuw systeem geïmplementeerd op onze website. Hiervoor is echter een eenmalige activatie van je (huidige) account benodigd

Lees verder

Uriah Heep: 'Ik moet er niet aan denken ooit te moeten stoppen'

Blog: De in 1969 opgerichte Britse rockband Uriah Heep weet niet van ophouden. Mick Box, gitarist van het eerste uur, wordt volgende zomer 70 jaar, maar zijn muziek houdt hem jong. Op 6 december is de groep voor de derde keer alweer te gast op een van hun favoriete podia in Nederland: Gebouw-T in Bergen op Zoom. 

Lees verder

Made In Belgium: In gesprek met The Sore Losers

Blog: Zaterdag sluit het uit Vlaams Limburg afkomstige kwartet The Sore Losers het festival Made in Belgium af. Rockbeesten zijn het. Dat wordt een hete avond, want deze steigerende hengsten zijn amper in het gareel te houden.

Lees verder

Danny Vera: Alleen over de liefde zingen zou gek zijn

Blog: ‘Outsider’ Danny Vera is terug met album en clubtour. Ook op 5 november in een al lang op voorhand uitverkocht Gebouw- T wordt ruim baan gemaakt voor zijn meer uptempo liedjes. ,,De rustigere songs krijgen straks in de theaters weer een mooi plekje.”

Lees verder

Halloween is 666 The Nightmare op het lijf geschreven

Blog:  Halloween, vrijdag de dertiende, glamrock, show en ironie, het past de succesvolle Bergse coverband 666 The Nightmare allemaal als gegoten. Zaterdag 29 oktober speelt de groep opnieuw in Gebouw-T. Met voor de gelegenheid een speciaal vervaardigde griezelfilm (met soms hun eigen kids) als extra attractie: Children Of The Corn.

Lees verder

MagnaCult: Een bulldozer met een muur van geluid

Blog: MagnaCult is komende vrijdag te gast op een metal-avond in Gebouw-T. De band deelde al de podia met DevilDriver, Shadows Fall, Ill Niño en Soulfly, maar kan na 10 jaar toeren en podia omver blazen prima op eigen benen staan.

Lees verder

De Dijk: Zwierig en verstaanbaar

Blog: Op sommige groepen lijkt geen houdbaarheidsdatum te kleven. De Dijk is er daar een van. Op 8 oktober speelt de in 1981 opgerichte band wederom in een ongetwijfeld vol Gebouw-T.

Lees verder

Sabrina Starke: Muziek blijft iets magisch

Blog: Sabrina Starke beweegt zich al jaren tussen de verschillende facetten van soul en jazz. Op haar laatste album doet ze dat persoonlijker dan ooit, als singer-soulwriter. Op 7 oktober brengt ze een reprise van de succesvolle Dreamers Tour live in Gebouw-T.

Lees verder

Deel jouw live foto's met ons!

Nieuws: Wij doen het even wat rustiger aan met optredens in juli en augustus, maar we blijven wel graag op de hoogte van wat jij live ziet. En daar kun je nog tickets mee winnen ook!

Lees verder

High T bij Op De T

Blog: Tijdens Op De T organiseren we voor onze Business Club de High T; exclusief genieten van het festival. Marleen Jordans, PR vrijwilliger, was dit jaar gastvrouw voor High T.

Lees verder

Biobased muntje

Biobased: Iedereen kent de muntjes waar je bij poppodia, discotheken en op festivals je consumpties mee betaalt. Het gaat om grote hoeveelheden kunststof muntjes die uiteindelijk in het milieu terecht komen. Dat kan ook anders.

Lees verder

Investeren in de toekomst

Nieuws: Om Gebouw-T ook in de toekomst gezond te laten functioneren heeft zij de gemeente om een exploitatie bijdrage van €150.000 gevraagd. In de afgelopen vijf jaar heeft het poppodium een opstartsubsidie van de gemeente gekregen. Na evaluatie van deze vijf jaar is gebleken, dat wil het podium succesvol verder groeien, een investering nodig is.

Lees verder

5 Jaar T: Gebouw-T is een positieve ontwikkeling voor Bergen op Zoom

Blog: Op 20 januari 2016 is het 5 jaar geleden dat Gebouw-T officieel haar deuren opende. Wat betekent Gebouw-T voor Bergen op Zoom? We vragen het Jean Paul Heck en Kubilay Kaya, alias Kayaman, beiden zeer actief in de muziek. Jean Paul als muzikant en muziekjournalist, Kubilay als muziekproducent. Beiden wonen in Bergen op Zoom en hebben een speciale band met Gebouw-T.

Lees verder

5 Jaar T: Top 5 Gilly Verrest - Programmeur

Blog: Gebouw-T bestaat 5 jaar en daarmee hebben we 5 jaar aan concerten en events om op terug te kijken. Wat zijn de favorieten van het team van Gebouw-T? Dit keer de favorieten van programmeur Gilly Verrest.

Lees verder

5 jaar T: 'Trots op ons poppodium'

Blog: Vijf jaar Gebouw-T, honderden evenementen, 5 Op-de-T Festivals, een geschiedenis in wording. Maar al deze evenementen, concerten en festivals kunnen maar op één manier mogelijk gemaakt worden. Door de inzet van onze vrijwilligers.

Lees verder

'Hef het glas op Balthazar tijdens Blood Like Wine'

Blog: Zondag 6 maart keert het Vlaamse Balthazar terug in Gebouw-T. Dat is een klein wonder, want het vijftal bezit inmiddels de status om ook met succes grote zomerfestivals af te kunnen sluiten. Gebouw-T is dan ook al maanden uitverkocht.

Lees verder

5 Jaar T: 'Wij wilden een zwarte doos waar we herrie konden maken'

Blog: Daar zitten we dan, in het poppodium van Bergen op Zoom. Biertje van de tap door een van de vrijwilligers, een medewerker die notuleert en vier mensen voor mij die zich aangesproken voelen bij de benaming “Werkgroep”. Dankzij deze werkgroep is Gebouw-T ontstaan. Tijd om hen te vragen of het geworden is wat ze er van verwacht hadden?

Lees verder