The Congos & Pura Vida

Exclusief in Gebouw-T: een dubbel concert van The Congos en Pura Vida!

The Congos

The Congos zijn een reggae groep afkomstig uit Jamaica, gevormd midden jaren ‘70. The Congos werden gevormd als het duo ‘Ashanti’ Roy Johnson en Cedric Myton, waarna ze later een trio werden met de toevoeging van Watty Burnett. Jaren later staan ze nog steeds op het podium met hits als ‘Fisherman’, ‘Congo Man’ en ‘La La Bam-Bam’. Dit jaar komen ze voor een exclusieve show naar Gebouw-T!

‘Heart Of The Congos’ is een legendarische reggaeproductie van Lee ‘Scratch’ Perry opgenomen in 1976 en 1977 op Jamaica. The Congos werden tijdens de opname van dit album muzikaal terzijde gestaan door een groot aantal bekende musici, onder wie Gregory Isaacs, Sly Dunbar en Boris Gardiner. Dit album wordt door insiders een meesterwerk genoemd. De twee Congos zijn met hun bijblese evocaties een schitterend vocaal instrument in Perry’s psychedelische geluidstrog.

Facebook The Congos

Pura Vida

Roots, dub, reaggae, rock, soul… 7 muzikanten op het podium die allemaal hun hart in de muziek leggen! Verwacht niet een stijl muziek, de Belgische Pura Vida brengt roots reggae met invloeden vanuit vele genres zoals blues, ska en zelfs soul.

Pura Vida begon als een klein project van Bregt de Boever. De reggaegroep werd pas echt geboren toen in 2006 een aantal vrienden begonnen te jammen bij de ‘Lost Ark Studio’ van Bregt de Boever.
Pura Vida bracht in 2008 hun eerste single ‘Destiny’ uit, waarna in 2010 het album ‘Struggle In The City’ volgde.

Facebook Pura Vida

Tijdsschema

Het tijdsschema van de avond ziet er als volgt uit:
20:30 - Deuren open
21:00 - Pura Vida
21:45 - Pura Vida + The Congos

tips voor jou


Jennie Lena

GENRE: Pop
PRIJS: Deurticket €17,50 / Voorverkoop €16,50 / Rabopas actie €14,00


Superstijl

GENRE: Themafeest
PRIJS: Deurticket €9,50 / Voorverkoop €7,50