Het Zesde Metaal

Let op: dit is een zitconcert op basis van vrije plaatskeuze.

Het Zesde metaal

In het najaar van 2018 trekt HET ZESDE METAAL voor een tweede keer langs de podia met een prachtige aangepaste versie van hun repertoire. De eerste ronde in het voorjaar was goed voor 11.000 verkochte kaartjes en niet minder dan 22 uitverkochte concerten.

West-Vlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound, en Het Zesde Metaal oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering.

Op ‘Calais’, het vierde album van Het Zesde Metaal, (uit via Unday Records) fileert Cappelle de mens, staat hij stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Zonder daarbij ooit te pretenderen dat hij antwoorden in pacht heeft. Hoewel ‘Calais’ heel persoonlijk klinkt, is het vooral een pure groepsplaat. Je hoort dat Het Zesde Metaal kilometers op de teller heeft staan. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De twee vormen samen met Tom Pintens, Filip Wauters en Tim Van Oosten een hechte band die een indrukwekkende vierde plaat heeft opgenomen. ‘Calais’ kruipt met verve onder de huid.

Het Zesde Metaal is tijdens deze tournee:

  • Wannes Cappelle (zang),
  • Tom Pintens (keyboards),
  • Filip Wauters (elektrische gitaar),
  • Tim Van Oosten (drums),
  • Robin Aerts (bas, keyboards)

Website Het Zesde Metaal

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor Het Zesde Metaal! Klik hier voor meer informatie.

T-Diner

Gebouw-T biedt jou een compleet avondje uit! In samenwerking met 4 restaurants in Bergen op Zoom bieden wij het T-Diner: voorafgaand aan het concert genieten van een heerlijk diner! Bestel het T-Diner gelijk met je ticket en wij zorgen dat het restaurant op de hoogte is van je komst. Hier vind je meer informatie.

Tickets Bestellen

Bestel je tickets voor het concert van Het Zesde Metaal direct via onderstaande button. 

tickets bestellen

 

tips voor jou


Made In Belgium 2018

GENRE: Poprock
PRIJS: Early Bird €16,50 / Deurticket €22,50 / Voorverkoop €21,50 / VrienT van T €15,50