George Harrison 75 Tribute

while my guitar gently weeps

A Tribute to George Harrison

Op 25 februari 2018 was het 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor een – herzien - muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’. While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison) brengt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn solowerk. Prachtige liedjes als Here Comes The Sun, Something, All Things Must Pass, Bangladesh en ook Got my mind set on you en Handle with care komen voorbij.

Initiatiefnemer Eric van Dijsseldonk is inmiddels toe aan de derde serie George Harrison tribute-optredens. Van Dijsseldonk is een groot bewonderaar van de muzikant en liedjesschrijver Harrison. Regelmatig onderschat en altijd in de schaduw van Lennon en McCartney, verdient juist Harrison het middelpunt van een muzikale hommage.

Begonnen in 2008, speelde de band voornamelijk in kleine muziekcafees. In 2011 deden ze het dunnetjes over, in een verschillende bezetting. Maar nu, in 2018, maakt de band grote stappen. Na een succesvolle tour langs de grotere poppdia in het voorjaar, zal het gezelschap eind 2018 de theaters en een select aantal popzalen aandoen.

De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Neerlands beste gitaristen, die in bekende bands in dienst van hun frontman of vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Daarnaast een indrukwekkende ritmesectie en toetsenist.

De band is:

  • Eric van Dijsseldonk - gitaar/zang (Erik Nyhoff)
  • Vincent van Warmerdam (gitaar)
  • JJ Goossens - drums (JW Roy, Rootbag, Ricky Koole)
  • Thijs Vermeulen - bas (Sjako!) 
  • Theo Sieben - slide gitaar/lapsteel (Douwe Bob)
  • Rob Geboers - toetsen (Freek de Jonge, Ricky Koole)

Facebook While My Guitar Gently Weeps

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor George Harrison 75 Tribute! Klik hier voor meer informatie.

T-Diner

Gebouw-T biedt jou een compleet avondje uit! In samenwerking met 4 restaurants in Bergen op Zoom bieden wij het T-Diner: voorafgaand aan het concert genieten van een heerlijk diner! Bestel het T-Diner gelijk met je ticket en wij zorgen dat het restaurant op de hoogte is van je komst. Hier vind je meer informatie.

Tickets bestellen

Bestel direct online je tickets voor het concert van While My Guitar Gently Weeps via de button hieronder. 

Tickets bestellen

tips voor jou


Top 100 Live

GENRE: Pop
PRIJS: Deurticket €15,00 / Voorverkoop €12,50


Intergalactic Lovers (be)

Supportact: Ian Clement

GENRE: Pop
PRIJS: Deurticket €18,50 / Voorverkoop €17,50 / VrienT van T €13,50