Fleddy Melculy (be) + Spitfire (be)

fleddy melculy

Wat het fenomeen Fleddy Melculy betreft, kan dat tellen als understatement. "Er hingen eens een spook, ene met een klakske en ne zot met een masker van groen caoutchouc aan den toog…"

Van het een komt het ander: puur uit liefde voor hardcore en metal én met veel zin om te entertainen wordt een eerste demo ingeblikt. Wanneer brulboei Jeroen Camerlynck — tevens frontman van De Fanfaar, de backingband van Urbanus — op 18 januari 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooit, heeft hij geen flauw benul van wat voor heksenketel dat gaat ontketenen. In half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium.

Anno 2017 heeft Fleddy Melculy het geschopt tot voorprogramma van Guns 'n Roses op TW Classic. Maar wie is die Fleddy Melculy nu eigenlijk? En hoe heeft hij zich zo kunnen vastbijten in de Belgische en Nederlandse metalscene? Zijn het de uit het leven gegrepen teksten? De boosheid of de bulderlach? Het mysterie en de maskers misschien? Kom het zelf ontdekken!

Website Fleddy Melculy

Spitfire

Het Belgische Groove-Rock power trio SPITFIRE is ontstaan in 2013 na een samenwerking voor de muziek van de TV serie "Crimi Clowns" (Q2, Veronica). In de zomer van 2014 stelde de band zijn eerste EP voor op Antwerp Metal Fest en begin 2017 heeft de band zijn debuutalbum 'State of Mind' uitgebracht met een releaseshow in Eindhoven. Om het album te promoten zijn reeds 2 videoclip gelanceerd voor de nummers ‘Kill Me’ (met de Nederlandse Kimberley Klaver) en ‘The Train’. De band laat zich graag inspireren door riff-gebaseerde bands als Rage Against The Machine, Royal
Blood, Muse, Queens Of The Stone Age, Wolfmother...

website Spitfire

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor Fleddy Melculy + Spitfire! Klik hier voor meer informatie.

tips voor jou


Wild Romance

Supportact: LaBomba

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Deurticket €18,50 / Voorverkoop €17,50 / VrienT van T €13,50


DeWolff

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Deurticket €20,50 / Voorverkoop €19,50 / Rabopas actie €17,00 / VrienT van T €15,00