10e Bergs Blues Festival met o.a. Wille & the Bandits

Stichting Live@Zoom viert dit jaar een jubileum! Voor de 10e keer organiseren zij het Bergs Bluesfestival. Reden om uit te pakken!

Wille and The Bandits (UK)

Wille & The Bandits bestaat uit Wille Edwards (lead vocals, lapsteel, dobro en akoestische gitaren), Matt Brooks (bas, double bas en strijkbas en strijk arrangementen) en Andy Naumann (drums en percussie). Deze jongens hebben charisma in combinatie met enorme creativiteit, inspiratie en muzikaliteit. De teksten, overwegend geschreven door frontman Wille, komen uit het diepst van zijn hart. Vaak getergd maatschappij kritisch en soms zeer sensitief. Inspiratie voor hun krachtige repertoire komt duidelijk uit de hoek van bluesrock, classic-rock, blues, folk en zelfs metal. Ze spelen een gemixte stijl waar zelfs reggae ritmes niet geschuwd worden. Ook op hun meest recente en derde album “Steal” zet Wille Edwards met zijn hese temperamentvolle zang de toon. De sociaal betrokken teksten en de opmerkelijke ‘vintage’ instrumenten en bijbehorende apparatuur kenmerken deze band. Hierdoor klinken The Bandits fris, origineel en duidelijk herkenbaar als hun eigen sound. Hierdoor zijn ze weldegelijk uniek te noemen. Dit hoor je nergens. De sfeer in de nummers wisselt van exotisch naar heftig, hard en dan weer getemperd. Een rollercoaster van muzikale indrukken, werkelijk fenomenaal om helemaal in op te gaan.

Website Wille and the Bandits

Colonel Jetski

Opgericht begin 2017 kan dit gezelschap zonder schroom, gezien de individuele kwaliteiten, een super band in de Nederlandse blues scene genoemd worden. De band overstijgt echter de som der delen. Wie Colonel Jetski aan het werk ziet en hoort wordt volledig van zijn sokken geblazen door de energie, het samenspel en de kwaliteit.

Colonel Jetski bestaat uit:
Phil Bee, zang, Guy Smeets, gitaar, Bart Kamp, basgitaar, Pascal Lanslots, toetsen en Frank Duindam, drums

Website Colonel Jetski

Desperate Bluesgirls (IT)

In september 2008 is de oprichting van de Desperate Bluesgirls een feit. De alleen maar uit vrouwen bestaande band begint de hoofdstad van Italië te veroveren met hun mix van blues, rock en funk. De meiden zijn gek op de blues van Muddy Waters, BB King, Buddy Guy, Ray Charles en Etta James. Maar spelen ook graag nummers van Joe Bonamassa, Robben Ford, Led Zeppelin, Jimi Hendrix en Janis Joplin. Ze spelen de nummers met veel passie en vrouwelijkheid en zijn voor de derde keer te gast op het Bergs Bluesfestival!! 

Facebook Desperate Bluesgirls

Feather and The White

Dynamisch en energiek! Maarten Intema – Gitaar en Ron Stoop - drums en zang. Ruige riffs, slavendrijvende beats en vocalen ergens tussen Jim Morrison en Tom Waits; een duo dat voldoende in huis heeft om elke zaal plat te spelen.

Website Feather and the White

Tickets

Tickets voor 10e Bergs Blues Festival koop je direct via de button hieronder!

Tickets bestellen

tips voor jou