T-Strijd 2018: De finale

T-Strijd is dè bandwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer!

T-strijd FINALE

Uit alle inschrijvingen zijn 16 bands gekozen die het in vier voorrondes tegen elkaar opgenomen hebben. De jurywinnaars van deze voorrondes en de winnaar van de halve finale strijden vanavond om de titel van winnaar T-Strijd 2018!

LOVE COUPLE

Je kut is like a foreskin, iedereen heeft wel eens dat gevoel. LOVE COUPLE maakt het bespreekbaar. Van geen seks in chinatown tot de zoektocht naar Martin, de teksten gaan helemaal nergens over. Zo zoet als bonbons, kleeft als toffee en zo smerig lekker als trekdrop. De bandleden Kick, Renée, Luc, Tristan laten met LOVE COUPLE zien hoe je vrolijke deuntjes stoer houdt, hoe je non-sense teksten sense geeft en hoe leuk ongemakkelijkheid kan zijn. 


Website LOVE COUPLE

THE HAVANAS

The Havanas is een band bestaande uit vier jonge en ambitieuze muzikanten: zanger Joris Smit op gitaar, Pim Aarden op drums, Isca de Wit op basgitaar en Sander Poleij op toetsen. Wij maken popmuziek met hier en daar een vleugje jazz/funk/rock, muziek die jong en oud aanspreekt. The Havanas staat voor: een warme en gezellige sfeer, saamhorigheid en bovenal het plezier hebben in muziek maken. Door de pakkende refreinen, lekker in het gehoor liggende melodieën en een geheel eigen sound onderscheiden ze zich van andere bands. Een andere factor die daaraan bijdraagt, is het herkenbare en prettige stemgeluid van de zanger, Joris.


Website The Havanas

TWOFVCE (BE)

TWOFVCE is een semi-elektronisch kwartet bestaande uit Mo Clinton, J. Grant, Hector Hargreaves en Joe Sheffield, 4 muzikanten uit Antwerpen. Ze hebben allen hun deel in de elektronica en zingen vaak samen maar ze hebben wel hun eerder indivuele rollen. Mo zingt het merendeel van de tijd, J. is de lead gitarist en Hector is de orkestleider van massa en volume, dit terwijl Joe elektronica uit zijn laptop stuurt en bass en synths onder controle houdt. Het is geen Rock, geen Soul en zeker geen Hip Hop. Zonder regels, zonder grenzen. Spacejams.


Website TWOFVCE

THERE THERE

Twee broers die elkaar vinden in spannende indie rock. There There is als viertal beïnvloedt door Tame Impala, The Black Angels, Alt-J en (natuurlijk!) Radiohead. Een obsessie voor grootse geluiden en experimenten met dynamiek leiden tot het debuutalbum ‘Encounter’. Onderweg deden ze ervaring op met shows in o.a. W2, Grenswerk, Altstadt, Gebouw-T, Mezz en Breda Barst. De Bredase band, opgericht in begin 2013, ging in nog geen twee jaar tijd van zolderkamer naar Breda Barst en won het tussendoor de Bredase PopRock Bandwedstrijd. Een debuut-EP en drie singles en vele optredens volgden snel. Ondertussen werd hard gewerkt aan het eerste album ‘Encounter’ dat op 23 april 2016 werd gepresenteerd in kunstreactor Electron. De vooruitgesnelde single ‘New Horizons’ gaf een inkijkje in nachtelijk Breda. Het album is gratis te downloaden. In mei 2017 verliet Jeroen Stoot de band en werd hij vervangen door Jorie Slagmolen.


Website There There

tips voor jou