Different Stones

Different Stones is The Rolling Stones in een ander muzikaal jasje! Vier bands vertalen de muziek van The Stones naar hun eigen stijl.

The Spider and The Fly

Het semi-akoestische Stones blues-duo Spider & the Fly brengt het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens het optreden worden megahits als Satisfaction en Honky Tonk Women afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen 5 decennia. De muzikanten John Zwetsloot en Arjan de Bruijn hebben, net als The Rolling Stones, een blues achtergrond en hebben hun duo logischerwijs genoemd naar een bluesy Jagger & Richards compositie. Ter ere van het 50-jarig bestaan van The Rolling Stones brachten Spider & The Fly in 2012 hun debuut-cd “In A Stoney Web” uit met daarop 16 Stones-covers en een Ode aan Brian Jones, de op 27-jarige leeftijd overleden gitarist en grondlegger van de band. In 2014 – 50 jaar na het legendarische optreden van the Stones in het Kurhaus, verzorgden Spider & The Fly een succesvol herdenkingsconcert in Scheveningen. Op de nieuwe EP “7x2 van dit duo staat het nummer “Ride ‘Em On Down”, voor de meeste liefhebbers enkel bekend van de laatste Stones-cd “Blue & Lonesome”. The Stones speelden dit nummer echter al tijdens hun allereerste optreden in The Marquee Club op 12 juli 1962. Met een aantal nummers van dat eerste optreden vieren Spider & The Fly het ruim 55-jarig bestaan van The Rolling Stones. Een optreden Spider & The Fly is een feest der herkenning. Behalve muziek wordt het publiek ook getrakteerd op een muzikale Stones quiz. Vocale ondersteuning tijdens het optreden wordt gewaardeerd, onder het motto: It’s Only Rock & Roll, But We Like It !!!


Website The Spider and The Fly

STRIPPED

It’s only rock ’n roll; volgens dit principe speelt de Rotterdamse formatie Stripped de nummers van de Rolling Stones. De band staat garant voor een avond onvervalste Rock-‘n-roll. Ze draaien al heel wat jaren mee in het Stonescircuit en brengen een tribute naar The Greatest Rock 'n Roll band in the world. Een avond STRIPPED is herkenning. Een reis door de tijd! Alle grote hits komen voorbij, vanaf de roerige jaren 60 tot de rockhoogtijdagen in de jaren 70. Klassieke meezingers en ballads passeren de revue. STRIPPED wordt al jaren geroemd om zijn shows omtrend deze band, grote podia en de kleine kroeg zijn geen onbekend terrein. Stevig gitaarwerk en een goede live show staan hoog in het vaandel! Dit alles compleet gemaakt door een felverlichte Stonestong met honderden led-lampjes. STRIPPED maakt Different Stones tot een onvergetelijke avond! 

Website Stripped

Captain Gumbo

Captain Gumbo werd in 1987 opgericht door Joost Witte en Gerard de Braconier, beiden leden van de popgroep Toontje Lager, samen met bassist Hans Soeteman (RoToR) en Mark Söhngen. Soeteman wordt al snel vervangen door Leon Giesen, die ook te horen is op het debuutalbum "1 More 2 Step", dat uitkomt in oktober 1990. Van deze cd wordt een single uitgebracht, het nummer "Allons à Lafayette", dat een paar weken in de hitlijsten staat. De groep is diverse malen te zien op televisie, onder andere bij "Geen C te hoog". Op het moment dat de single in de Top 40 staat, reist Captain Gumbo door Louisiana, de bakermat van cajun en zydeco. 

Al die tijd blijft Captain Gumbo optreden, maar staat minder vaak op de podia. Voor het 25-jarig jubileum heeft de groep een nieuwe live-cd uitgebracht en maakte opnames tijdens een optreden in Café XL in Wageningen. De release van deze cd, "Vive le Capitaine", was in september 2013.

Voor Different Stones gaat Captain Gumbo de allereerste LP van The Rolling Stones vertolken in hun eigen cajun/zydeco stijl. 


Website Captain Gumbo

Paul Chevrolet

Met vier man sterk speelt Paul Chevrolet moddervette, stevige, rollende, scheurende, dampende rock & Roll, met af en toe een afslag naar Blues, Country en Rock. Al vanaf 1987 speelt Paul Chevrolet en zijn Rockin Cadillacs de Nedelandse, Belgische en Franse feestpodia plat. Wat ooit begon als tributeband voor de 10e sterfdag van Elvis, is nu een lekker scheurende band die zijn roots heeft in alles wat de fifties zo lekker maakte. Voor Different Stones zet Paul Chevrolet voor één keer niet Elvis, maar The Rolling Stones in de spotlight!

Website Paul Chevrolet

Tickets bestellen

Tickets voor Different Stones bestel je direct via onderstaande button. Zin in een heerlijk diner vooraf? Bestel dan gelijk het T-Diner bij één van onze restaurants mee. Hier vind je meer informatie over het T-Diner. Let op, je moet zowel een ticket voor het concert, als een ticket voor het T-Diner in je bestelling plaatsen als hiervan gebruik wilt maken.

Tickets bestellen

 

tips voor jou