Reggae T Festival

Ontsnap uit de winterse sferen met deze tweede editie van Reggae T Festival! Een bomvolle avond met heerlijk Caribisch eten, leuke merchandise en uiteraard de fijnste reggae muziek van eigen en Jamaicaanse bodem! Dus 'make it a date and don't be late' en zorg dat je erbij bent!

Reggae T Festival

Deze editie presenteert Reggae T U-Brown, Omar Perry, Asham band, Junior Kenna & Rude Cut band, One Nation band en Black Star Sound.

U-Brown

De inmiddels eenenzestigjarige U-Brown (a.k.a. Huford Brown) is een legendarische Jamaicaanse toaster annex DeeJay. Toasten wordt vaak gezien als de Jamaicaanse voorloper van rappen waarbij de toaster over dubversies (vaak uitgebeende remixes van bekende tracks) zingt, praat en rapt.  Rub-A-Dub DJ ‘Daddy' U–Brown bracht alleen al tussen 1976 en 1984 11 albums uit, hij produceert nog steeds en treedt nog altijd over de hele wereld live op. Pure Jamaicaanse vibes!

Omar Perry

Omar Perry, zoon van de legendarisch reggaeproducer en muzikant Lee “Scratch” Perry groeide op in Kingston, Jamaica. Als kind zag hij iedereen die ook maar iets betekende in de reggaescene passeren in de studio ‘The Black Ark’ van zijn vader, waaronder ook Bob Marley. Vanaf zijn zesde is Omar en zijn zusje trouwens te horen in het achtergrondkoortje van vele bekende reggae-opnames. Het stond dan ook in de sterren geschreven dat zoon Omar ook reggae-artiest zou worden, maar hij koos wel zijn eigen weg. In 2015 verscheen zijn vierde plaat ‘Be Cool’ met Sly & Robbie als producers, ook al zo’n legendarisch producersduo. Tijd om Omar eens naar Bergen op Zoom te halen!

Asham Band

De Belgische Asham band is een van Europa’s top reggae backingbands. Ze speelden al met Marcia Griffiths, de Heptones, Michael Prophet, Triston Palma en Al Campbell. Just to name a few. Nu zullen ze zowel Omar Perry als U-Brown begeleiden. Dus dat belooft een muzikaal feestje van de bovenste plank te worden.

Website Asham Band

Junior Kenna & Rude Cut Band

Junior Kenna is een van Nederlands grootste talenten. Zowel zijn moeder, omen en neven, als zijn vader (Kendread) zijn werkzaam als professioneel artiest en treden nog regelmatig op. Junior Kenna ontwikkelde zowel zijn stem als in het schrijven van teksten. Hij begon al snel met optreden en het opnemen van zijn unieke stijl op bestaande rythems van bekende reggae/dancehall artiesten. Hij komt naar Gebouw-T met de gelouterde Rude Cut band. Deze super steakke band trad eerder al op  met o.a. Warrior King, Nkulee Dube en Mark Wonder etc.

One Nation band

Alhoewel de One Nation band pas in 2017 is opgericht, bestaat de groep uit louter ervaren muzikanten van diverse nationaliteiten. De band speelt voornamelijk eigen nummers waarvan enkelen gebaseerd op bekende rythems. Het publiek laten swingen is hun missie en dat lukt ze dan ook eigenlijk altijd. Be ready for the One Nation!

Black Star Sound

De Dj’s van Black Star Sound zullen voor en na de live optrdens de fijnste reggae plaatjes draaien.

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op je ticket voor Reggae T! Klik hier voor meer informatie.

Tickets voor Reggae T

Bestel je tickets voor Reggae T festival direct online via de button hieronder:

Tickets bestellen

tips voor jou