PUUR: Douwe Bob e.a.

PUUR singer-songwriter Festival

Sinds 2014 organiseert Gebouw-T het singer-songwriter festival PUUR. Een festival dat draait om de kracht en puurheid van muziek. Op twee diverse podia presenteren we jou de beste singer-songwriters van Nederland en België!

Douwe Bob (solo)

Douwe Bob behoeft inmiddels eigenlijk geen introductie meer, maar toch nog even de hoogtepunten: in vier jaar tijd drie unaniem lovend ontvangen albums, tweemaal achtereen de prestigieuze Edison Popprijs gewonnen, speelde Pinkpop en talloze andere festivals plat, verkocht keer op keer zijn volledige clubtours uit, alsook AFAS Live in 2017. Douwe vertegenwoordigde Nederland glansrijk op het Songfestival 2016.

In het voorjaar van 2018 verschijnt er nieuwe muziek. "Frisse, nieuwe muziek, met een nieuw geluid!", aldus Douwe. Daarnaast is hij vanaf februari 2018 te zien als nieuwe coach bij The Voice Kids op RTL4. En laten we niet vergeten dat de man een wereldstem heeft. Bij PUUR gaat hij terug naar de basis, en komt solo zijn muziek ten gehore brengen!

Website Douwe Bob

Luwten

Met LUWTEN geeft Tessa Douwstra zich eindelijk de ruimte die ze nodig heeft. Weg van druk en drukte. Op zoek naar de ultieme plek waar het enkel draait om de noodzaak ’s avonds iets te hebben gecreëerd wat er die ochtend nog niet was. De muziek van LUWTEN gaat over het blokje om dat je soms nodig hebt om je hoofd leeg te lopen. Om ruimte te maken om overeenkomsten en verschillen scherper te zien. Douwstra maakt zich sterk voor de verlegen mens. Voor degene die het lef heeft sommige dingen niet te durven. Die liever afwacht en op eigen tempo afweegt wat hij of zij zelf wil.

Website Luwten

Mercy John

Een beschermde en afgelegen jeugd deed Mercy John dromen van een nog onbekende wereld en het avontuur. Op wat latere leeftijd ontdekt hij al reizend en zoekend naar dat avontuur dat juist thuis de plek is waar het hart ligt. En dat de wereld misschien wel erg groot en soms maar moeilijk te begrijpen is. Het eerste album, Five More Days & A Matter of Somewhere (uitgebracht onder de naam John Henry) kreeg lovende kritieken en werd door kenners binnen het genre bejubeld. Willem Jongeneelen (BN De stem, OOR) noemde het “Een dijk van een Americana plaat van eigen bodem”. Aansluitend op de release van het debuut speelde Mercy John zowat in heel Nederland en was hij te horen op Radio 1, Radio 2 en 3FM. 

Website Mercy John

Dries (be)

Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.

Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij zijn IndieFolk. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen.

Website Dries

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een klein bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor PUUR Festival! Klik hier voor meer informatie.

Tickets bestellen

Tickets voor singer-songwriter festival PUUR koop je direct online via onderstaande button.

Tickets bestellen

NB: De Early Bird tickets zijn reeds uitverkocht.

 

tips voor jou