Streaming Rock Festival

Streaming Rock Festival

De alweer 3e editie van Streaming Rock Festival strijkt dit keer neer in Gebouw-T. Bigger, Better en belangrijker; Nog Meer Rock, It’s realy True. Deze editie hebben we het beste van de regionale rockscène van de afgelopen decennia een plek gegeven. Van jong tot oud en van Stoner tot Punk maar altijd ROCK. Zoals Alice Cooper als eens zei: “The hippies wanted peace and love. We wanted Ferraris, blondes and switchblades.” 

Line-Up

BjØrker VØrks:

Met tweehonderd shows in 8 jaar tijd behoorden de BjorkerVorks in de jaren 80/90 tot de gevestigde orde in de garage rockscene. Voor de Bjorker Vorks waren The Stooges en de Claw Boys Claws destijds het grote voorbeeld. In zanger Nathan Gouka hadden ze een heus beest als voorman, maar ook de overige muzikanten lieten zich in heftigheid niet onbetuigd. Dit bleef niet lang onopgemerkt en nadat deBjorker Vorks een provinciale subsidie kregen toegekend waren zalen door het hele land graag bereid hen te boeken. Jarenlang fungeerde de Vorks daarnaast als huisband van de oude Botte Hommel totdat ze in 1994, na de legendarische PigParty, besloten op hun hoogtepunt te stoppen. Dat ze daarna nog zeker 20 afscheidshows verzorgden mag geen naam hebben, deze oude vossen hebben hun streken nog lang niet verleerd en ook dit concert zal waarschijnlijk niet het laatste zijn.

Frederik Rising:

Frederik Rising is Power Rock sinds 2008! De 3-mans formatie, bestaande uit drummer / zanger Erik van Wunnik, Bassist Carl van de Rijzen en Gitarist / zanger Fred Hoekstra, staan voor opzwepende korte nummers. Met alle muzikale smaken inbegrepen van Punk tot Funk en Blues tot Hardrock “It's a real melting pot”. Teksten bevatten liefde, kritiek op de maatschappij en bezongen onzin.

Gomer Pyle:

Gomer Pyle is een Nederlandse rockband uit West-Brabant. Oorspronkelijk hanteert de band een aan grunge verwante stijl maar later wijzigt de koers meer richting stonerrock met een space-randje.

De band werd in het begin van de jaren 90 opgericht. In 1999 werd de cd Eurohappy uitgebracht. In die tijd werd de band wel beschouwd als het vlaggenschip van de rockscene in West-Brabant. In 2006 verschijnt de ep Angelseagirl. De ep krijgt een goede ontvangst van OOR.

September 2008 komt via Spacejam/Suburban het album Idiots Savants uit. Het album wordt goed ontvangen en staat ruim 9 weken op nummer 1 in Oors Moordlijst. Gomer Pyle speelt vervolgens veel in het clubcircuit en treedt ook op tijdens Noorderslag 2009.

Vanaf begin 2016 vervult Kees Haverkamp (Against Time, All on Black, Otis) de rol als drummer. In deze nieuwe bezetting speelt Danny Huygens basgitaar. In april 2016 heeft Gomer Pyle voor het eerst sinds 2008 nieuw materiaal uitgebracht in de vorm van een EP met als titel EP2016. En er wordt op digt moment gewerkt aan een nieuwe album.

Duke John:

Ze worden stoner genoemd, garage en grunge. Duke John is het allemaal en ook weer niet. Wat Duke John wel is, is een serieuze alternatieve stoner-rockband met zware riffs en agressieve gitaarsounds, geïnspireerd door bands als Radio Moscow en Queens of the Stone Age. En sinds een drummer-switch bestaat de band uit 3 bevlogen muzikanten die samen erg sterk blijken te zijn.

Sinds de release van hun debuut EP ‘Tales Of The Road’, een aantal try-out’s, het winnen van de Utrechtse Popprijs en daaropvolgend een heleboel shows, is er gewerkt aan nieuw repertoire, dat zowel agressiever als intelligent moet zijn, afwisselend en volwassen. 

 

 

tips voor jou