Made In Belgium: Millionaire + Compact Disk Dummies + Tout Va Bien

Bij Made In Belgium laten we je genieten van een fijne selectie Belgische pareltjes! Ook dit jaar hebben we weer mooie bands voor je weten te strikken, die op twee podia voor je gaan optreden. Kom genieten van onder andere Millionaire,Tout Va Bien en Compact Disk Dummies!

Millionaire

Millionaire, de band rond Tim Vanhamel, is terug! En hoe! Een gouden show op Best Kept Secret Festival en een fijne eerste single 'I'm Not Who You Think You Are' met alle vertrouwde Millionaire-elementen. Oftewel; Nasty, groovy en edgy! 

In 2001 bracht Tim Vanhamel het eerste album uit met Millionaire. Hij kon vrijwel direct Muse en Queens of the Stone Age als zijn fans noemen, zij namen onder andere de band mee op tour. QOTSA frontman Josh Homme tekende zelfs voor de productie van het tweede album 'Paradisiac' (2005). Daarna ging Tim Vanhamel aan de slag onder zijn eigen naam en met bands als Broken Glass Heroes, Magnus en The Hickey Underworld. Na 12 jaar is het wederom Millionaire! Champagne!


Website Millionaire 

Compact Disk Dummies

In 2012 stormde een onbeheerste oerkracht naar de eerste plaats van de Rock Rally. In plaats van verder te surfen op die overmeesterende energiegolf, besloten de Compact Disk Dummies echte songs te schrijven. Dat resulteerde in de EP Mess With Us, een leerschool en een afgesloten hoofdstuk, want zoveel jaar later staat er een langspeler in de steigers waarmee Lennert en Janus zichzelf hebben overtroffen. Met de productionele hulp van Gareth Jones en Luuk Cox veren de broers door een universum dat qua grooves en melodieën opwekkend is, maar waar de dansvloer langzaam maar zeker afbrokkelt. Het is letterlijk dansen alsof je leven ervan afhangt.


Website Compact Disk Dummies

Tout Va Bien

Als allereerste winnaar van 'De Nieuwe Lichting', het talentenprogramma van Studio Brussel, wist Tout Va Bien zich in 2012 direct op de kaart te zetten. Het debuutalbum 'Kepler Star' verscheen vervolgens in 2015, met in het kielzog optredens op Rock Werchter, De Lokerse Feesten en Pukkelpop. 

De EP -a Curious Encouter with- is de opvolger op Kepler Star. De EP bouwt voort op zijn voorganger, maar laat een sterkere en duidelijk gegroeide artiest horen. Nog steeds beroert de magistrale stem de ziel, is de elektronische kleur bloeddonker, is het tastbare gevoel dreigend en de pulserende vibe zinnenprikkelend dansbaar. 


Website Tout Va Bien

Tin Fingers

Hoewel hun eerste EP nog moet verschijnen, gaan Tin Fingers al jaren als een lopend vuurtje door de Antwerpse indiescene. Met een even vintage als futuristisch synthpopgeluid hebben ze nogal wat weg van MGMT en Temples, al liggen die invloeden er nergens te nadrukkelijk bovenop. Niet voor niets kreeg het vijftal in 2016 nog het predikaat van artist in residence bij Trix.


Facebook Tin Fingers

Bert Dockx

Bert Dockx is zonder twijfel een van de meest unieke en toegewijde songwriter en muzikant in jaren. Als frontman in Flying Horseman, als lid van de band Dans Dans en alleen in het Nederlandstalige solo preject Strand, heeft hij behoorlijk wat vlieguren kunnen maken. 

Bert Dockx weet hoe hij live indruk moet maken. Verwacht een avond met muziek van zijn eigen hand van Flying Horseman en Strand, en diverse covers van o.a. Bob Dylan, Joy Division, Townes van Zandt, Ornette Coleman, John Fahey. 


Facebook Bert Dockx

Silent concert: Barely Autumn

Gepraat tijdens concerten, de 'Dutch disease'. Erger jij je er ook altijd aan? Tijdens de Silent Concerten bij Made In Belgium is dat verleden tijd, want je luistert het optreden via een koptelefoon! Zo bepaal je zelf of je de gesprekken van je buurman wel of niet wilt horen. Een ding is zeker, een meer optimale concertbeleving bestaat er niet! Wat is er nou fijner dan rechtstreeks in je oor toegezongen worden door o.a. Mad About Mountains? De Silent Concerten vinden plaats in onze T-Up. 

Wanneer de avond valt, grijpt Nico Kennes naar zijn gitaar. Hij schrijft, schrapt en herschrijft, maar zijn muziek blijft al jaren binnen vier muren. Tot nu. Onder de naam Barely Autumn stuurt de Brusselaar zijn muziek de wereld in. Eerste single ‘Losing Ground’ vat de titelloze debuutplaat van Barely Autumn samen in twee krachtige minuten. Het is melodische melancholie uit de klas van Elliott Smith, Sophia en Eels. En ook de poëzie van Nick Cave en Neil Young is nooit veraf.


Facebook Barely Autumn

Silent Concert: Mad About Mountains (solo)

De muziek van Mad About Mountains wordt wel eens omschreven als CSN&Y die aan het kampvuur zitten terwijl Band of Horses toekijkt. Een mooie vergelijking, die exact omschrijft hoe een solo concert van Mad About Mountains gaat zijn. Piet De Pessemier, de man achter Mad About Mountains, gaat solo terug naar de oorsprong van zijn songs. Met enkel zang en gitaar worden de intieme songs nog intiemer. Tel daarbij op dat je dit concert via een koptelefoon luistert, en je hebt een concertervaring die je niet snel zult vergeten. 


Website Mad About Mountains 

Afterparty: Verdampt!

Nadat je hebt genoten van deze Belgische artiesten is er een afterparty in de Rabozaal met Verdampt. Verdampt bestaat uit Yannick Verrest en Matthijs van Dam. Deze heren hebben een missie, namelijk daken eraf slopen met de veste elektro op vinyl. Van LCD Soundsystem tot The Subs en van Soulwax tot Moderat: als er maar gebeukt kan worden. Normaal terug te vinden in Les Vedettes, maar nu present in Gebouw-T. 

T-Diner

Genieten van een heerlijk diner voorafgaand aan het concert? Koop dan direct een T-Diner ticket bij je concertticket. Wij zorgen dat er een plekje voor je gereserveerd wordt in het restaurant van je keuze, en je hoeft ter plekke alleen je drankjes af te rekenen! 

Informatie T-Diner

Tickets bestellen

Koop direct je tickets om te kunnen genieten van de optredens van Millionaire, Tout Va Bien, Compact Disk Dummies e.a.

Tickets Bestellen

tips voor jou