Johan Derksen Keeps The Blues Alive

Johan Derksen, bekend van het televisie programma Voetbal Inside, tourde samen met De Pioniers van Nederpop in 2016 en 2017 langs honderden uitverkochte theaters voor een avond genieten van oude nummers uit de Nederpop. Nu komt de muziekkenner naar theaters en podia met een van zijn passies, namelijk de blues. Johan Derksen is een onvermoeibaar promotor van de blues en organiseert jaarlijks het Blues Village Festival in Grolloo.

Johan Derksen Keeps The Blues Alive neem je mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Radio en televisie negeren de blues, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past, maar blues concerten en blues festivals zijn bijna altijd uitverkocht.

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Johan de beste Nederlandse blues vocalisten en muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

Deze avond:

Naast de haagse band 'The Clarks' voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up!

A.J. Plug, volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.

Kat Riggins, toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.

Erwin Java, dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’.

Roel Spanjers, multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’.

Theo van Es, leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.

Michel van Dijk, bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.

Big Pete, blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’. 

Big Pete tijdens ‘De minuut’ bij De Wereld Draait Door: 

Facebook Johan Derksen Keeps The Blues Alive.

Tickets bestellen

Bestel direct je tickets voor Johan Derksen Keeps The Blues Alive via onderstaande button. 

Tickets bestellen

tips voor jou


Laurence Jones

GENRE: Blues
PRIJS: Deurticket €20,00 / Voorverkoop €19,00