The Velvet Underground & Nico - 50 jaar tour

Supportact: Peter Bruyn

THE VELVET UNDERGROUND & NICO - 50 JAAR TOUR!

50 jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met The Velvet Underground & Nico, een van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Vanavond wordt deze plaat integraal gespeeld door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit:

Carol van Dyk (Bettie Serveert)
Maurits Westerik (Bewilder)
Henk Koorn (Hallo Venray)
Jerry Hormone
The Tambles

Het album dat ten tijde van de release maar weinig succesvol was, maar toch uitgroeide tot een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden. Met de iconische bananenhoes van Warhol en elf tracks waarbij rock-'n-roll en avant-garde elkaar afwisselden. De plaat die met haar rauwe, unieke sound het verloop van de muziekgeschiedenis veranderde en artiesten uit diverse generaties (nog steeds!) inspireerde, zoals David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth. Het stuk vinyl dat de meeste muziekliefhebbers kapotgedraaid en verfomfaaid in hun platencollectie hebben staan. Vanavond vieren we The Velvet Underground & Nico!

SUPPORTACT: PETER BRUYN

Peter Bruyn is auteur van het boek 'De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico' die eerder dit jaar verscheen. Het boek beschrijft het fascinerende verhaal van de ontmoeting van John Cale, Lou Red en later zanger Nico en popart kunstenaar Andy Warhol. En vooral ook hoe de plaat (die in vele opzichten zijn tijd ver vooruit was) in eerste instantie volstrekt genegeerd werd. Hij zal je boeien met anekdotes, zeldzame clipjes, foto's en muziek!

Website Peter Bruyn

 

 

tips voor jou