Rabo JazzBoZ: Boggamasta (Flat Earth Society + David Bovee)

Supportact: GetBrassed!

De Stichting Bergse Jazz Evenementen (SBJE) organiseert met veel enthousiasme de 42ste editie van RABO JazzBoZ 

Boggamasta
Flat Earth Society + David Bovee

De 14 koppige band van componist en producent, van o.a. dEUS, Raymond van Groenwoud en Het Zesde Metaal, Peter Verrmeersch. Ze maakten al eerder uiteenlopende projecten met o.a. Mike Patton, die een compilatie cd maakte van 19 Flat Earth Society nummers, en John Watts van Fischer Z. Om deze reden omschrijven ze hun muziek als "the most unreliable music since 1999."

Hun nieuwste samenwerking is met David Bovee, al FES gitarist van het eerste uur, die de band na 4 jaar verliet om zich op zijn "Thinking of One." te richten. Na een vruchtbare samenwerking in het kader van Theater aan Zee kriebelde het om nog eens samen te werken. Samen maakten ze een uitbundig repertiore met eigen directe, energieke en uitzinnige muziek voor op het podium.

Voor Boggamasta schreven Vermeersch en Bovée samen een uitbundig repertoire, lieten het woord Frevo feestelijk achter zich en brengen hun eigen directe, energieke en uitzinnige muziek: broeierig, met drive en groove en veel electro!

BOGGAMASTA is:
David Bovée (gitaar en zang), Benjamin Boutreur (altsax), Peter Delannoye (trombone), Berlinde Deman (tuba), Bart Maris (trompet), Michel Mast (tenorsax), Thomas Mayade (trompet), Marc Meeuwissen (trombone), Kristof Roseeuw (contrabas en viool), Amel Serra Garcia (percussie), Peter Vandenberghe (keyboard en laptop), Bruno Vansina (baritonsax en fluit), Teun Verbruggen (drums en percussie), Peter Vermeersch (tenorsax en zang) en Pierre Vervloesem (basgitaar)

GetBrassed

GetBrassed! legt de nadruk op een gebalanceerd repertoire wat zowel bij jong als ouder publiek in de smaakt valt. Nummers worden geslecteerd op eigenschappen zoals dansbaar, ruw, bekend en hardcore brass.  De band bestaat nu uit 11 muzikanten waarvan een aantal al eerder in diverse jazz- en brassbands hebben gespeeld en daarmee de nodige podiumervaring hebben opgedaan. Alle muzikanten leggen zich toe op hun stijl en repertoirekeuze en hebben met deze combinatie al menig complimenten mogen ontvangen.
tips voor jou