Het Zesde Metaal + Jo Goes Hunting

Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal is in thuisland België uitgegroeid tot een instituut. In december 2016 verkozen de luisteraars van Radio 1 evergreen ‘Ploegsteert’ nog tot het beste Belgische nummer aller tijden. Hun singles worden grijsgedraaid op alle zenders en frontman Wannes Cappelle is een graag geziene gast op radio, televisie en in de krant. Cappelle is trouwens meer dan alleen de voorman van Het Zesde Metaal. Hij schrijft theater, scenario’s (onder meer voor het kijkcijferkanon Bevergem) en boeken en is acteur, ex-triatleet en godsdienstwetenschapper.

Wannes blijft strooien met pakkende persoonlijke verhalen en trefzekere karakterschetsen.  Je hoort en voelt dat het vijftal kilometers op de teller heeft staan, de band is de muzikale evenknie geworden van de geweldige teksten. ‘Calais’ maakt indruk en nestelt zich na een paar keer luisteren definitief onder je huid. 2016 was het jaar van de grote doorbraak van Het Zesde Metaal in België. Met een gouden album voor voorganger ‘Nie Voe Kinders’, een volledig uitverkochte clubtour van 10 shows, 4 Music Industry Awards (MIA-) nominaties en een dikke hit op zak heeft de band definitief zijn plaats veroverd in de kopgroep van de Belpop. Met de release van ‘Calais’ in maart en een eerste clubtour van 4 data maakt Het Zesde Metaal in 2017 ook voor het eerst écht werk van een avontuur bij de noorderburen. Oh, hadden we al gezegd dat Wannes zingt in zijn moedertaal, het West-Vlaams dialect? Dat is dan weer helemaal niet politiek gemotiveerd. Cappelle toont zich in de taal waarin hij denkt en droomt en kiest daarmee resoluut voor de snelste weg van het hart naar de tong. En die taal, zo blijkt, begrijpt iedereen.  CALAIS van Het Zesde Metaal verschijnt op 17 maart op Unday Records op CD, limited LP+CD en op alle digitale platforms. 

Het Zesde Metaal is:

Wannes Cappelle: zang, akoestische gitaar
Tom Pintens: elektrische gitaar, syntheziser en piano
Filip Wauters: elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel
Tim Van Oosten: drums, vibrafoon
Robin Aerts: bas

 
 

Jo Goes Hunting

Jo Goes Hunting komt voort uit de tomeloze fantasie van de Rotterdamse alleskunner Jimmi Jo Hueting. Zoals een jager gebruik maakt van geweren, speren of pijl en boog om zijn prooi te grijpen, achtervolgt Hueting het onbekende met ieder instrument dat binnen handbereik ligt: drums, gitaren, drumcomputers, banjo’s, analoge synths en minimale percussie.

Op de EP 'Glow' schildert Hueting als een soort hedendaagse Brian Wilson gedreven met allerlei stijlen en klankkleuren. Het resultaat is superspannende popmuziek door een retrofuturistische lens, ongeveer op dezelfde golflengte als het oudere Animal Collective-werk, Ariel Pink’s Haunted Graffiti en The Flaming Lips’ epos Yoshimi Battles The Pink Robots. Huetings liedjes zitten tjokvol bruisende ideeën, maar klinken tegelijkertijd introspectief en persoonlijk, als een persoon die zichzelf voor de spiegel de moed inpraat.

Hueting heeft zichzelf omringd met een dynamische liveband, die de avontuurlijkheid van de muziek nóg verder uitrekt. Hij laat ieder individueel bandlid vrij om zijn of haar eigen stempel op de nummers te drukken. Hierdoor wordt elk optreden een compleet andere ervaring.

Met deze bezetting heeft Jo Goes Hunting dit jaar enorm veel indruk gemaakt op diverse podia, festivals en natuurlijk de Popronde. Hoog tijd om – net als kapitein Ahab – op eigen kracht de open zee op te trekken, op zoek naar dat mysterieuze beest. “I gotta go now/See you later”, zingt Hueting op het indrukwekkende Act Of Leaving. Wij ontvangen hem en zijn bandleden graag op het dek van de V11 om de vreemde verkenningstocht van Jo Goes Hunting samen te ondergaan.

 

> T-Gesprek met Het Zesde Metaal

T Gesprek is terug! Een exclusief interview met de artiest voorafgaand aan het concert voor slechts een beperkt aantal bezoekers. Tijdens het T gesprek voorafgaand aan het optreden, vertelt Het Zesde Metaal meer over hun muziek en het verhaal erachter. Tevens vindt er regelmatig aansluitend een korte akoestische sessie plaats.

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan door het transactienummer van je ticket o.v.v. T-Gesprek Het Zesde Metaal door te sturen naar info@gebouw-t.nl. Vol = vol, dus zorg dat je op tijd van een plekje verzekerd bent!

> T-Diner

Gebouw-T bied je een compleet avondje uit! In samenwerking met 5 restaurants in Bergen op Zoom bieden wij het T-Diner: een heerlijk driegangen menu voor een gereduceerde prijs! Om hiervan gebruik te maken voeg je het ticket T-Diner + [naam restaurant] toe aan je bestelling. 

Let op: Je kunt tot een week van tevoren het T-Diner bestellen. Het gekozen restaurant is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Deelnemende restaurants zijn 't Heertje, Koej, Hemingway, De Hemel en Streek. Via onderstaande button vind je meer informatie over de deelnemende restaurants. 

T-Diner

Tickets bestellen

Bestel direct je ticket voor het concert van Het Zesde Metaal + Jo Goes Hunting via de button hieronder. 
 

tips voor jou


Jett Rebel

GENRE: Pop
PRIJS: Voorverkoop €20,00