Indian Askin

Supportact: Orange Maplewood

De naam Indian Askin zoemt al een tijdje rond in de Nederlandse muziekwereld. 3FM DJ Frank van der Lende benoemde de band al tot de ‘sound van 2015’ toen hij te gast was bij DWDD. Ze speelde in het voorprogramma van bands als De Staat en Go Back To The Zoo en maakte onderdeel uit van de popronde in 2014. Nu is er een einde gekomen aan het wachten, want Indian Askin bracht onlangs hun eerste single Answer uit. Hun sound omschrijven ze zelf als nupunk, met rock, grunge en sixties invloeden en een psychedelisch randje. Ze putten voor hun muziek inspiratie uit de jaren 60, 70 en 90.

De afgelopen periode heeft Indian Askin samen met Peter Kriek (1979, a.k.a.‘Uncle Pete') als co producer, co writer en mixer en Dennis van Leeuwen aan hun debuutalbum gewerkt. In januari 2016 is de eerste EP van de band uitkomen, gevolgd door het debuutalbum in de zomer van 2016.


Website Indian Askin

Orange Maplewood

Geboren in de Achterhoek en getogen in Amsterdam, wordt Orange Maplewood nu volwassen op de Europese podia. Met hun heftige liveshow, pakkende liedjes en Britse brutaliteit bindt het viertal elke show meer fans aan zich. Op debuutalbum “Just Another Fairytale” uit 2014 liet Orange Maplewood, onder aanvoering van zanger/gitarist Jordy Sanger, al horen scherpe liedjes te kunnen schrijven. Britse puntigheid wordt gretig gecombineerd met smerige, Amerikaanse grunge. Na tientallen shows door het land volgde begin 2016 de EP “Sorry (I Never Believed in a Rock’n’roll Star)”, waarop het viertal laat horen nog meer diepte te hebben gevonden in hun songwriting. Na een uitverkochte cassette-releaseparty volgde support shows voor onder andere Weezer en Bettie Serveert, en een uitgebreide tour door het hele land tijdens de Popronde 2016.

Facebook Orange Maplewood

Rabo Actieconcert

Dit is een Rabo Actieconcert. Profiteer met je Rabobankpas van extra korting op je ticket! Voor meer informatie kijk je hier
Maximaal 1 ticket per pas, pas moet getoond kunnen worden bij toegang naar de zaal.

Tickets bestellen

 

tips voor jou