Bettie Serveert

Supportact: Tamara Woestenburg

T-GESPREK

Meer weten over Bettie Serveert? Zorg dan dat je ook bij T-Gesprek aanwezig bent! Tijdens T-Gesprek voorafgaand aan het optreden, vertelt de band meer over hun muziek en het verhaal erachter. Tevens vindt er regelmatig aansluitend een korte akoestische sessie plaats. Voor T Gesprek zijn steeds slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je er bij zijn? Meld je dan aan door het transactienummer van je ticket o.v.v. van T Gesprek Bettie Serveert door te sturen naar info[at]gebouw-t.nl. Vol = vol, dus zorg dat je op tijd van een plekje verzekerd bent!

BETTIE SERVEERT

Bettie Serveert heeft dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uitgebracht. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, brengen vanavond het nieuwe werk live ten gehore!

Damaged Good is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

In 1991 ziet Bettie Serveert namelijk het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album Palomine uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

 

Support: Tamara Woestenbrug

Tamara Woestenburg is wat je noemt een duizendpoot: naast schrijver voor o.a. De Correspondent is ze een veelzijdige liedjesschrijver en zangeres. In november 2016 verscheen haar debuutalbum The Colony, waarop schimmige folk, elektronica en neo-klassieke pop feilloos in elkaar overlopen. Ze neemt het op met Amerikaanse muzikant/producer Kramer (Pulp Fiction soundtrack, Butthole Surfers, Low)

Eerder werkt Woestenburg al samen met de muzikanten van Anouk, Chef’Special, Daan Schinkel (zZz) en Harry Merry.

Website Tamara Woestenburg

 

tips voor jou


Indian Askin

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Voorverkoop €10,50 / Rabopas actie €6,00 / VrienT van T €6,75