Bettie Serveert

Supportact: Tamara Woestenburg

BETTIE SERVEERT

Bettie Serveert brengt dit najaar op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. ‘De Betties’, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan de komende maanden voor een uitgebreide tour het land in om het nieuwe werk live te presenteren.

Damaged Good is een van de meest diverse platen die Bettie Serveert tot nu toe heeft gemaakt. Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een ‘groot verhaal’, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker Palomine, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.

In 1991 ziet Bettie Serveert namelijk het levenslicht. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album  Palomine uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Met Damaged Good wordt het jongste album Oh, Mayhem! uit 2013 opgevolgd. Daarop laat Bettie Serveert een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid horen. Deze lijn is ook doorgetrokken op de aankomende release en is hiermee dan ook dé passende aanvulling op het reeds imposante oeuvre van de band.

Website Bettie Serveert

SUPPORT: TAMARA WOESTENBURG

Tamara Woestenburg weet niet alleen hoe ze een catchy popnummer moet schrijven, maar ook hoe je mensen moet raken. Live is Tamara één en al dynamiek en sfeer. Haar wonderschone, pure stem staat centraal in iedere nummer en getuigt van durf en ambitie.

Tamara Woestenburg is een ware duizendpoot: naast schrijver voor o.a. De Correspondent is ze een veelzijdige liedjesschrijver en zangeres. Een nieuwsgierige ziel, zowel aangetrokken door pop en jazz als door avant-garde en alternatieve muziek.

Facebook Tamara Woestenburg

T-GESPREK

Meer weten over Bettie Serveert? Zorg dan dat je ook bij T-Gesprek aanwezig bent! Tijdens T-Gesprek voorafgaand aan het optreden, vertelt de band meer over hun muziek en het verhaal erachter. Tevens vindt er regelmatig aansluitend een korte akoestische sessie plaats. Voor T Gesprek zijn steeds slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je er bij zijn? Meld je dan aan door het transactienummer van je ticket o.v.v. van T Gesprek Bettie Serveert door te sturen naar info[at]gebouw-t.nl. Vol = vol, dus zorg dat je op tijd van een plekje verzekerd bent!

tips voor jou


Made in Belgium

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Voorverkoop €19,00 / VrienT van T €14,75