Dans Dans

Supportact: HYPOCHRISTMUTREEFUZZ

Dans Dans

Dans Dans is het volstrekt unieke muzikale verbond tussen Bert Docks (Tevens frontman van het veelgeprezen Flying horseman), Frederic Jaques (bassist bij de grote Mark Lanegan) en Steven Cassiers (bewonderd instrumentalist, o.a. bij Dez Mona en DAAU). Sinds hun debuut in 2012 is dit trio met hun muziek onmogelijk in één vak te plaatsen. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Dans Dans werkt verder aan hun eigen muzikale universum en bewijst keer op keer waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

Stond de band tot voor kort nog bekend om haar eigenzinnige bewerkingen van andermans werk (Nick Drake, Ennio Morricone, Ornette Coleman, David Bowie, Robert Wyatt, …), op haar vierde album - het prachtige, zinderende Sand - zijn bijna alle composities van eigen makelij. En zoals steeds zijn de composities voor deze drie rasmuzikanten slechts een startpunt om al improviserend een ongehoord spectrum aan muzikale landschappen en emoties te verkennen. Improviserend, maar met een onfeilbaar oor voor onwrikbarenarratieve logica en aanstekelijke melodieën.

Sand werd geproduceerd door vaste waarde Koen Gisen, die tekent voor een transparant, diep en urgent geluid. Opgenomen in amper vier dagen tijd, live gespeeld (zonder overdubs) in één kleine ruimte, klinkt dit album als een reis door een vreemd land dat je nooit meer wil verlaten.

Website Dans Dans

 

Supportact:

Hypochristmutreefuzz

Naast een geheim wapen voor doorgewinterde Scrabble-spelers, is Hypochristmutreefuzz de meest geflipte noiseband die Gent rijk is. Het vijftal rond zanger Ramses Van den Eede is een frontale aanval op uw zintuigen dankzij botsende grooves, een boormachine en een stem die uw beenderen doet ratelen van ongemakkelijkheid. Na een tweede plek op De Beloften en een selectie voor de Nieuwe Lichting lieten ze hun laatste single “Schizophrenic Blues” los op de wereld, die Humo prompt in hun prestigieuze Arriba-lijst zette. Voor de rare kinderen in de klas die houden van Pere Ubu, The Birthday Party en The Residents.

Facebook Hypochristmutreefuzz

 

 

tips voor jou


Tjing Tjing

Supportact: Tamino

GENRE: Singer/songwriter
PRIJS: Voorverkoop €16,50 / VrienT van T €12,75