Made in Belgium

De Waterput presenteert:

Made in Belgium

Made In Belgium laat je het beste van Belgische bodem horen! Ook voor dit jaar hebben we al een paar juweeltjes weten te strikken. Met o.a. Admiral Freebee, The Sore Losers en Warhaus wordt dit een knaller van een editie! Tevens zijn er dit jaar niet twee, maar drie podia om al het goede uit België te kunnen ontdekken.

Admiral Freebee

Liefhebbers van rootsrock kunnen enorm uitkijken naar dit concert waarbij Tom Van Laere, beter bekend als Admiral Freebee, het materiaal van zijn prachtige nieuwe album Wake Up and Dream gaat presenteren aan zijn de bezoekers van Made in Belgium. De altijd creatieve Admiral Freebee beschouwt zijn nieuweling als een diptiek - een duur woord voor tweeluik - met voorganger The Great Scam en omschrijft dit album zelf als "groovend en ontroerend". Op het podium blijft de excentrieke Belg garant staan voor intensieve en bijzondere optredens.

Eerste single en slotnummer Too Much Of Everything, waarmee de Admiraal ons met dezelfde kinderlijke grijns als op de hoes voldaan achterlaat, vol goesting om eindelijk ook eens iets van dat vermaledijde leven van ons te gaan maken. Of, zoals het in Maybe This Is The End klinkt: ‘Maybe this is the beginning of something new’. 

The Sore Losers

Ontmoet de ware kinderen van de rock! The Sore Losers! Deze Belgische band, met invloeden van Zeppelin en de attitude van de Ramones, zijn klaar om Europa over te nemen. Gewapend met hun derde album SKYDOGS (geproduceerd door Dave Cobb) komen ze deze kant op om korte energieke nummers te spelen. Om zo iedereen een avond vol goede rock 'n roll te laten meemaken.

Warhaus

Warhaus is Maarten Devoldere (Balthazar). Het resultaat zijn fantastische liedjes in het verlengde van Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave, waarin Devoldere knap allerlei stijlelementen verstopt. Tijdens een concert schept Warhaus een bijzonder contrast: qua sound ademt de muziek romantiek, terwijl de uitvoering en instrumentatie juist vooruitstrevende werkwijzen belicht. Op dit moment is de eerste single van Warhaus, The Good Lie, een veel gedraaid nummer op Studio Brussel en 3FM.

Website Warhaus

The Girl Who Cried Wolf 

The Girl Who Cried Wolf won de T-Strijd in 2015 en staat nu op Made in Belgium! Het juryoordeel was destijds als volgt: ''De band zet een sterke performance neer in een originele bezetting. De overtuigende en mysterieuze sfeer betoveren jury en publiek, evenals de goede nummers en sterke zang: dat maakt The Girl Who Cried Wolf tot winnaar van de T-Strijd 2015!'' 

Archont 

De winnaar van T-Strijd 2016 staat ook op Made In Belgium. De jurywinnaar werd op 3voor12 op deze manier gerecenseerd: ''Holy crap, dit is een band! Vier jongens die vanaf de eerste noot ontploffen van de opgekropte muzikale energie, wat zich vertaalt in een fijne mix van eh… Tool en Soulwax of zoiets. Het is lastig te plaatsen, en dat is maar goed ook. Erg ingewikkeld af en toe, maar fantastisch goed.''

Birds That Change Colour

In hun thuisstad Antwerpen kreeg Birds al snel een cult aanhang met hun debuutalbum, dat een eclectische mix van melancholische psych folk en speelse sixties pop bracht. Op hun innemende songs, die je met hun hypnotiserende karakter terugvoeren naar de sixties, worden de roots van Amerikaanse en Britse muziek op een magische manier met elkaar verweven.

 
More to be announced!

Bij Made in Belgium Belgisch talent ontdekken?

In Gebouw-T ben je helemaal op je plek om de beste Belgische bands te zien en te horen! 

Tickets bestellen

tips voor jou


DeWolff

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Voorverkoop €18,00 / VrienT van T €14,00


Bettie Serveert

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Voorverkoop €15,00 / VrienT van T €11,65