Made in Belgium

De Waterput presenteert:

Made in Belgium

Made In Belgium laat je het beste van Belgische bodem horen! Ook dit jaar hebben we weer een paar juweeltjes weten te strikken. Met o.a. Admiral Freebee, The Sore Losers en Warhaus wordt dit een knaller van een editie! Tevens zijn er dit jaar niet twee, maar drie podia om al het goede uit België te kunnen ontdekken.

Admiral Freebee

Liefhebbers van rootsrock kunnen enorm uitkijken naar dit concert waarbij Tom Van Laere, beter bekend als Admiral Freebee, het materiaal van zijn prachtige nieuwe album Wake Up and Dream gaat presenteren aan zijn de bezoekers van Made in Belgium. De altijd creatieve Admiral Freebee beschouwt zijn nieuweling als een diptiek - een duur woord voor tweeluik - met voorganger The Great Scam en omschrijft dit album zelf als "groovend en ontroerend". Op het podium blijft de excentrieke Belg garant staan voor intensieve en bijzondere optredens.

The Sore Losers

Ontmoet de ware kinderen van de rock; The Sore Losers! Deze Belgische band, met invloeden van Zeppelin en de attitude van de Ramones, zijn klaar om Europa over te nemen. Gewapend met hun derde album SKYDOGS (geproduceerd door Dave Cobb) komen ze deze kant op om korte energieke nummers te spelen. Om zo iedereen een avond vol goede rock 'n roll te laten meemaken.

Warhaus

Warhaus is Maarten Devoldere (Balthazar). Het resultaat zijn fantastische liedjes in het verlengde van Leonard Cohen, Serge Gainsbourg en Nick Cave, waarin Devoldere knap allerlei stijlelementen verstopt. Tijdens een concert schept Warhaus een bijzonder contrast: qua sound ademt de muziek romantiek, terwijl de uitvoering en instrumentatie juist vooruitstrevende werkwijzen belicht. De eerste single van Warhaus, The Good Lie, is een veel gedraaid nummer op Studio Brussel en 3FM.

Website Warhaus

The Girl Who Cried Wolf 

The Girl Who Cried Wolf won de T-Strijd in 2015 en staat nu op Made in Belgium! Het juryoordeel was destijds als volgt: ''De band zet een sterke performance neer in een originele bezetting. De overtuigende en mysterieuze sfeer betoveren jury en publiek, evenals de goede nummers en sterke zang: dat maakt The Girl Who Cried Wolf tot winnaar van de T-Strijd 2015!'' 

Archont 

De winnaar van T-Strijd 2016 staat ook op Made In Belgium. De jurywinnaar werd op 3voor12 op deze manier gerecenseerd: ''Holy crap, dit is een band! Vier jongens die vanaf de eerste noot ontploffen van de opgekropte muzikale energie, wat zich vertaalt in een fijne mix van eh… Tool en Soulwax of zoiets. Het is lastig te plaatsen, en dat is maar goed ook. Erg ingewikkeld af en toe, maar fantastisch goed.''

Birds That Change Colour

In hun thuisstad Antwerpen kreeg Birds That Change Colour al snel een cult aanhang met hun debuutalbum, dat een eclectische mix van melancholische psych folk en speelse sixties pop bracht. Op hun innemende songs, die je met hun hypnotiserende karakter terugvoeren naar de sixties, worden de roots van Amerikaanse en Britse muziek op een magische manier met elkaar verweven.

 
TigerHorse

TigerHorse is het project van de broers Peter en Jonas De meester (King Dalton).
Verwacht u aan swampy 'funkfolkblues' recht uit het hart, die terug naar de essentie grijpt, puur en onversneden.
De elektrische gitaar-riffs klinken zwoel en exotisch als een tijger, de basgitaar krachtig en elegant als een paard.
'Feetdrums'zorgen voor een extra opzwepende drive en maken tigerhorse een unieke sensatie, waar je absoluut niet op stil kan blijven staan!
De stemmen van dezelfde bloedgroep zijn de kers op de taart van een specifieke sound, die deze twee heren tot een maximum drijven.

Facebook TigerHorse

Bij Made in Belgium Belgisch talent ontdekken?

In Gebouw-T ben je helemaal op je plek om de beste Belgische bands te zien en te horen! 

Tickets bestellen

tips voor jou


DeWolff

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Voorverkoop €18,00 / VrienT van T €14,00


Bettie Serveert

Supportact: Tamara Woestenburg

GENRE: Rock & Alternative
PRIJS: Voorverkoop €15,00 / VrienT van T €11,65