Jan Akkerman (70 jaar!) ft. Benjamin Herman / Bert Heerink / Ruben Hoeke

Jan Akkerman wordt 70 en is één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Hij verwierf grote bekendheid door zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus. Jan Akkerman werkte samen met uiteenlopende muzikanten, waaronder BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell en Claus Ogerman. Tijdens deze show betreedt Akkerman samen met Benjamin Herman, Bert Heerink en Ruben Hoeke het podium om zijn 70e verjaardag te vieren.

Jan Akkerman

Jan Akkerman wordt gezien als Nederlands' beste gitarist ooit. Stel de vraag aan een gemiddelde muziekliefhebber en de kans is groot dat zijn naam, zowel in Nederland als in het buitenland genoemd wordt. Jan Akkerman’s gitaarspel is fenomenaal en nog altijd wordt zijn werk met The Hunters, Brainbox, Kaz Lux en Focus gezien als hoogtepunten uit de Nederlandse rockhistorie. Deze Jan Akkerman zien we vanavond samen andere grootheden op het podiumin Gebouw-T.

Benjamin Herman

Benjamin Herman is voornamelijk bekend als de frontman van New Cool Collective. De saxofonist tourt veel, hetzij met zijn bigband, of met een trio, of een kwartet en als hij niet met zijn eigen bands op pad is is hij te zien met bijvoorbeeld Typhoon; en dit najaar met Jan Akkerman. 

Bert Heerink

Bert Heerink is bekend als de zanger van Vandenberg. Met Vandenberg had Heerink in de jaren tachtig twee wereldhits: Burning Heart en Different Worlds. Na zijn Vandenberg periode trad Heerink toe tot de heavymetalband Picture en nam hij een aantal Nederlandstalige albums op. Bekend werd hij verder door in 1995 op melodieën van oude rocknummers enkele reclamespotjes van Heineken in te zingen. De nummers Zon in de Winter, Doe wat je wil en Julie July werden hits. Voor het album Storm na de Stilte kreeg hij een gouden plaat.

Ruben Hoeke

Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rockwereld. De gitarist deelde sinds zijn eerste optreden in 1992 het podium met vele nationale en internationale muzikanten en speelde op festivals in o.a. Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Luxemburg, Ierland en Curaçao. Je kunt hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild.

 

tips voor jou