Poppodium Gebouw-T

Bettie Serveert

Genre

Rock & Alternative

Support Act

Mozes and the Firstborn

Locatie

Rabozaal

Zaal open / aanvang

20:30 / 21:00 uur

Bettie Serveert

Zaterdag 15 december 2012

Het verhaal begint wanneer de in Canada geboren en in Nederland getogen Carol van Dyk werd ingehuurd als live-geluid mixer voor de beroemde underground band de 'Artsen'. Bunskoeke en Visser waren al lid, Dubbe was de roadie en het muzikale project waaraan ze allen meewerkten, mondde uit in de band 'Bettie Serveert'. Maar wat betekent die naam? Wie is Bettie? De naam van de band is te herleiden naar de Nederlandse tennister Bettie Stove, die de Wimbledon dames Finale in 1977 verloor.

Na een valse start in 1986 verdween de band even in het niets. Ze hervormden zich in 1990 en werden toen ondekt door Matador, Brinkman en 4AD's Guernica Label. Met hen besloten ze hun eerste album 'Palomine' op te nemen. De zwoele stem van Carol, het emotionele gitaarspel van Peter Visser, de band's bitterzoete melodieën en hun coole cover van Sebadoh's Healthy Sick, zorgde voor een indrukwekkend debut album. Het viel ook zeer goed bij de pers. Een jaar later kwam hun tweede album 'Lamprei' uit en werd vollop geprezen door Melody Maker. Ze gingen uitgebreid op toer met onder andere, de wijle, Jeff Buckley. De band klom als snel naar de top van de indie undergroud muziek.

Inmiddels zijn ze alweer 20 jaar bezig! De bandleden maken nogsteeds liedjes die ze zelfs leuk vinden. Van vrolijk tot melancholisch of een ingetogen ballad. De laatste plaat stamt uit 2010 en ze zijn inmiddels druk bezig met een nieuw album!

www.bettieserveert.com

Support: Mozes and the Firstborn

Mozes and the Firstborn werd opgericht in de zomer van 2010. De invloeden reiken dan van zestiger jaren muziek als The Rolling Stones en Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era tot hedendaagse acts als The Strokes, Ty Segall en Black Lips. Dit alles is terug te horen in de viermans garagepop-formatie. Twee maanden na oprichting heeft Mozes zijn inmiddels uitverkochte “I Got Skills EP” opgenomen in het historische Philips NatLab, de plaats waar onder andere de CD is uitgevonden. Begin maart 2011 werd ze gepresenteerd in beide thuishavens: Antwerpen (Trix) en Eindhoven (Klokgebouw). Na positieve reacties speelden ze meer dan veertig shows in 2011 en werden ze geselecteerd voor Popronde, 3voor12’s Hollandse Nieuwe en deden ze supports voor onder andere GoBackToTheZoo en DeWolff. Heden ten dage schrijft Mozes nieuwe nummers en bereidt zich voor op een nieuwe release.

www.mozesandthefirstborn.com

Datum Aanvang Ticketprijs
Za 15 december 2012 20:30 uur Deurticket: € 13,00, Voorverkoop: € 12,00, CJP/RPP: € 11,00, CJP: € 11,00
Bestel ticket

De ticketprijs is exclusief €1,50 servicekosten.
Bij Rabobank / CJP geldt een maximum aantal van 1 ticket per pas.


Complete agenda

Aanmelden nieuwsbrief

T-Tips voor jou: